Головна  →  Освітній позитив  →  16 лютого 2016

Перед дітьми, що володіють високим рівнем англійської мови відкриваються неймовірні перспективи!

Перед дітьми, що володіють високим рівнем англійської мови відкриваються неймовірні перспективи!

Перед дітьми, що володіють високим рівнем англійської мови відкриваються неймовірні перспективи! Велика кількість освітніх закладів світу пропонують гранти на навчання для обдарованих українських учнів.

Катерина Барабаш, учениця 11 класу Європейського колегіуму, минулого року виграла грант на навчання в одній із найпрестижніших приватних шкіл Великої Британії Adcote School. Ми поцікавилися у Каті, як проходить її навчання, та попросили поділитися своїм досвідом із учнями, котрі також мріють навчатися в Об'єднаному Королівстві. 

 Привіт, Катю. Звідки ти дізналася про грант Adcote School? 

Привіт усім! Інформацію про можливість безкоштовного навчання в одній із приватних шкіл Великобританії я отримала від адміністрації моєї школи, а саме від Ірини Єременко. Я неймовірно вдячна цій чудовій людині за те, що вона повірила в мене і порадила взяти участь у конкурсі на отримання цієї стипендії. 

Розкажи, будь ласка, детальніше, які етапи конкурсу тобі вдалося подолати? Який з них був найважчий? 

Спочатку треба було написати мотиваційний лист, чому саме я повинна отримати цей грант, і зробити невелику презентацію про себе, свої захоплення та досягнення.

Цю презентацію оглядав директор школи - Гері Райт. Наступна сходинка - тести з англійської мови та  математики. Завершальним етапом стало інтерв'ю з директором школи. Саме співбесіда, на мою думку, була найскладнішим етапом. Я неймовірно хвилювалася, ретельно готувалась і дуже-дуже боялася:) Адже чудово розуміла, що від цієї п'ятнадцятихвилинної розмови залежить моя доля! На щастя, Гері Райт виявився дуже приємною людиною, з якою дійсно можна поговорити про усе на світі. Я навіть не помітила, як від моїх захоплень ми перейшли до моєї думки щодо подій на сході України. Знаючи про моє захоплення музикою, директор навіть попросив мене заспівати!:) 

 

Який рівень англійської мови та сертифікат необхідні для вступу до британського навчального закладу? 

 Для більшості британських шкіл мінімальний рівень знання англійської - В1(Intermediate). 

На момент співбесіди моє знання англійської мови було підтверджене Кембриджським сертифікатом, але такі сертифікати не є обов'язковими, адже справжній рівень володіння мовою директор бачить на співбесіді.

Ми знаємо, що ти не тільки успішно навчалася, а й була активним учасником та ініціатором благодійних акцій, брала участь в різних творчих проектах. Чи звертають на це увагу при вступі? Чи є це важливою складовою резюме? 

Так, безумовно, дуже важливою складовою є саме особисті досягнення. Наприклад, вокальні конкурси, в яких я брала участь, благодійні акції та концерти. Чим більше додаткових неакадемічних досягнень, тим вищий шанс на отримання стипендії. 

Адже школа шукає не просто кмітливих учнів з високим середнім балом атестату, а різносторонньо розвинених дітей. 

Минуло вже декілька місяців твого навчання в Великій Британії. Чи важко тобі було адаптуватися до нових умов? Як згодилися тобі знання, набуті у ЄК? 

Так, минуло вже три місяці, а я навіть не помітила, як вони пролетіли! Адаптація пройшла не дуже складно, завдячуючи привітності та дружньому ставленню учнів та учителів. Щоправда було дуже незвично постійно чути і бачити англійську мову навколо себе, але вже через два тижні я навіть перестала відчувати, що знаходжуся закордоном. На початку навчання виникли складнощі в тому, щоб перелаштувати себе на інший лад і звикнути до всього нового: іноземна мова, якою ти постійно мусиш спілкуватися, самостійність, новий колектив... 

Але все дуже швидко нормалізувалося, і тепер я почуваю себе комфортно. 

Так само не було особливої складності у навчанні, адже вчителі завжди готові допомогти, якщо ти щось не розумієш. Попри своє добре ставлення до всіх учнів вони не зважають на національність і рівень володіння англійською - іноземних студентів сприймають так само як британців, тому ніяких поблажок для нас немає:) 

Знання, набуті в Україні, стали доброю базою для продовження навчання у Великій Британії. Адаптуватися до особливостей британської освіти було не так складно саме тому, що атмосфера у колегіумі дуже подібна до атмосфери європейських навчальних закладів. Також педагогічний підхід учителів дуже схожий на той, що зараз я бачу в Adcote school. 

На яких аспектах навчання та позашкільної діяльності ти б радила концентруватися майбутнім вступникам? 

Я б радила не "зубрити", а розширювати свій кругозір, навчаючись тому, що цікавить саме тебе. Допомагайте іншим, беріть участь у благодійних акціях! Читати художні книжки англійською (неймовірне задоволення - читати і розуміти прочитане! :)), дивіться фільми і, звичайно, просто будьте собою! 

Катю, дякую за розмову, і, на останок, що б тобі хотілося побажати учням, які мріють навчатися в Англії? 
Я бажаю усім дітям, які мріють навчатися у Великій Британії, натхнення, віри в свої сили, свою унікальність та успіху! Я точно знаю – мрії збуваються!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку