Головна  →  Освітній позитив  →  15 березня 2016

Працює в столиці такий учитель…

Працює в столиці такий учитель…

Магія музики здатна полонити душу будь-якої дитини. І якщо правильно навчити її слухати та сприймати музику, то остання стане для неї не лише захопленням, а й невід’ємною частиною духовного життя. А це багато в чому залежить від професійності та педагогічної винахідливості вчителя музичного мистецтва, його власного глибокого знання й розуміння музики. Саме такий професіонал своєї справи працює в СШ № 314  Дарницького району  – учитель музичного мистецтва, голова районного методичного об’єднання вчителів музичного мистецтва Куруц Тетяна Іванівна. Вона вважає, що вчитель перш за все сам має виявляти щире захоплення музикою, яку пропонує послухати учням, прагнути щоразу відкривати в ній приховані композитором почуття та образи, — тільки тоді він здатен залучити своїх вихованців до пізнання прекрасного.

Тетяна Іванівна не тільки музикант, але і художник, який на своїх уроках забарвлює світ усіма кольорами музичного спектру. І від того, якими будуть ці кольори – яскравими чи тьмяними – залежатиме  результат музичного виховання та навчання. Залежатиме й те, чи пізнають учні секрети музичної мудрості, чи розкриють у собі здатність до музичної творчості, чи зможуть розвинути набутий художньо- естетичний смак.

Тетяна Іванівна –  музичний керівник  шкільного вокального ансамблю «Веселка», який бере участь та посідає призові місця у районних та міських конкурсах дитячої творчості. Майстер упроваджує різні форми музичних занять; художня діяльність учителя сприяє творчому розвитку учнів,  прагненню самостійного мислення, прояву ініціативи.  Робота Тетяни Іванівни є цікавою, захоплюючою. Вона надихає, виявляє, підтримує учня в усіх його починаннях.  Бажання педагога – відчувати радість творчості від вокально-хорової, музичної діяльності і дітям, і дорослим. Творча атмосфера завжди присутня всюди: і на уроках, і на заняттях ансамблю…

В. О. Сухомлинський писав : «Заспіває школа – заспіває народ».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку