Головна  →  Новини  →  13 березня 2014

Колегія Департаменту освіти і науки, молоді та спорту «Про стабілізацію соціально-психологічного клімату в навчальних закладах Києва»

З метою напрацювання рекомендацій фахівців щодо нормалізації психологічного клімату в навчальних закладах та психологічних станів суб’єктів освітнього процесу: учнів, вчителів, батьків та організації системної науково-методичної підтримки шкільних психологів 12 березня 2014 року відбулося розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), в якому взяли участь висококваліфіковані фахівці у сфері психології: науковці, вчені, практичні психологи, лікарі.

 «Причиною проведення колегії  стало зростання психологічної напруги серед учнів, вчителів, батьків у навчальних закладах столиці. Події, які сьогодні відбуваються в Києві і в Україні зокрема, сильно впливають і на дорослих і на дітей, при цьому наносять психотравмуючий вплив. Ми повинні підтримати всіх, хто потребує нашої допомоги», - зазначила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська.

З порадами і настановами звернулися до присутніх науковці: Павленко Олена Петрівна, начальник відділу науки, міжнародних та регіональних зв’язків Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Макарчук Наталія Олексіївна, заступник директора Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України; Кепканова Олена Іванівна, завідувач Науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка; Шапошнікова Ірина Миколаївна, заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту педагогіки та психології Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова; Панок Віталій Григорович, директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи; Власова Олена Іванівна, завідувач кафедри психології розвитку Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Колегією було ухвалено рішення про утворення Київського міського консультаційного центру стабілізації соціально-психологічного клімату у навчальних закладах та затверджено його персональний склад.

Київський консультаційний центр психологічної підтримки навчальних закладів визначив відповідальних консультантів (кураторів) з числа науковців та закріпив їх за окремими районами Києва. Консультанти надаватимуть методичну допомогу практичним шкільним психологам, вчителям та батькам.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку