Головна  →  Новини  →  14 березня 2014

Конференція лідерів учнівського самоврядування «Іду з дитинства до Тараса…»

Березень 2014 року  – достопам'ятний місяць, адже вшановується двохсотріччя з дня народження Великого Кобзаря. Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності, патріотизму і вселенської любові до України.

Шевченко був, передусім, художником і поетом, а для наступних поколінь став наставником, виразником національної ідеї, духовним провідником. У своїх творах Великий Кобзар закликав будувати процвітаючу державу, працювати на її благо: «в своїй хаті своя й правда, і сила, і воля», бути справжніми синами і дочками українського народу.

Шевченківські дні у столиці, наповнені культурними та інформаційно-просвітницькими заходами: конференціями, «круглими столами», семінарами, книжковими та художніми виставками, Шевченківськими уроками.

14 березня 2014 року в Національному музеї Тараса Шевченка лідери учнівського самоврядування – постійні організатори соціально-значимих проектів для школярів міста – провели міську конференцію «Іду з дитинства до Тараса…», присвячену 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.

Робота конференції була розпочата з перегляду фрагменту із документального біографічного фільму «Заповіт» та музичного виступу учнів НВК №209 «Сузір’я» Дніпровського району м. Києва. З вітальним словом до учасників конференції звернулися перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Вікторія Челомбітько, заступник генерального директора з наукової роботи Національного музею Тараса Шевченка Тетяна Чуйко; український поет і перекладач, заслужений артист України, заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордена Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, лауреат літературної премії імені А. Малишка Віктор Женченко; український письменник та культурний діяч, заслужений працівник культури України, відмінник освіти України Анатолій Качан та голова об’єднання батьків міста Києва Оксана Мерінова.

Голова ради учнівського самоврядування гімназії №323 Дарницького району, Катерина Цимбал, презентувала проект Дарницької ради старшокласників «СТРІЛА» – «Вище слово Тараса поміж нами живе». Голова ради учнівського самоврядування СЗШ №158 Дніпровського району, Катерина Степанюк, виступила з доповіддю «Особистий освітній простір. Життєві цінності Тараса Шевченка як взірець для наслідування». Президент Печерської ради лідерів «ПЕРЛ», Тетяна Андрієвська, презентувала проект «Шануємо Шевченків заповіт». Президент Святошинської районної асоціації «Старшокласник», Вікторія Томчук, виступила з темою: «Нема епохи для поетів, та є поети для епох». Голова ради старшокласників «ШАРМ» Шевченківського району, Інна Синьова, презентувала краєзнавчо-пошуковий проект лідерів учнівського самоврядування «Кобзар і місто – Київ і Шевченко».

Завершилась конференція душевним спілкуванням та декламуванням поезії Кобзаря.

За підсумками конференції були висунуті такі пропозиції: включити тематичні заходи до плану роботи ради старшокласників, створити віртуальну екскурсію «Київ Шевченківський», включити до програми збору лідерів 2014 проведення інтелект-турніру «Шевченко знаний та незнаний», провести квест «Ім’я Тараса Шевченка на карті Києва». 

 

Дарницька районна рада старшокласників “СТРІЛА” УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації

“Кобзар  і місто – місто і Шевченко”

Асоціації «Старшокласник» Святошинського району

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку