Головна  →  Новини районів  →  1 вересня 2014

До знань рушають юні українці

До знань рушають юні українці

Під гаслом «Україна – єдина країна» пройшли урочистості з нагоди святкування свята «Першого дзвоника» та «Дня Знань» в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Києва. І радість, і смуток, і віра в свою країну панував тут.

Діти та дорослі, нарядні та , вдягнені у вишивані українські сорочки, зібралися на подвір’ї закладу. Хвилиною мовчання вшанували усі присутні пам’ять про героїв України, що поклали своє здоров’я та життя заради рідної країни. Батьківським комітетом школи 23 було прийнято рішення взяти участь у благодійній акції допомоги українським військовим, які захищають нашу Батьківщину на Сході країни та беруть участь у антитерористичній операції, та перерахувати кошти на лікування та реабілітацію поранених воїнів-захисників.

Найстарші учні школи, одинадцятикласники, здійснили посвяту маленьких першачків в учні та подарували їм символи України – маленькі прапорці, які діти з гордістю тримали у своїх маленьких руках.

Вихованцями експериментального «Театрального класу» було продемонстровано театралізовану сценку патріотично-морального спрямування, яка мала назву «Країна Мрій». Змістом дійства була розповідь казкових героїв про те, що не можна поділити рідну Країну, що ми, українці, єдині, в єдності наша сила, що здатна подолати усі незгоди та негаразди. Разом з маленькими першокласниками актори було знайдено чарівні слова, які, як молитва за рідну Батьківщину, пролунали навкруги: «В єднанні сила, будемо єдині – нехай живе наша вільная країна!».

А на завершення свята усім присутнім було подаровано символ української єдності: жовто-блакитний стяг, який мов птах, злетів у супроводі трьох кулькових білих голубів у блакитне небо проголошуючи, що ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!

Перейти до спискуВерсiя для друку