Головна  →  Новини  →  20 березня 2014

Літературно-музична композиція «Є у Шевченка дата народження – дати смерті в Шевченка нема»

З нагоди відзначення 200-річчя від дня народження великого сина України Т.Г.Шевченка учні 1-Б класу школи І-ІІІ ступенів № 294 під керівництвом класовода Мірошникової Ольги Миколаївни розпочали довготривалий проект «200 кроків назустріч Кобзарю».

До активної роботи над проектом долучились і батьки учнів. Першокласники поставили за мету дізнатись якомога більше про відомого українця, тому проводили дослідження в наступних напрямах:

  1. Пам'ять про Шевченка.
  2. Шевченко справжній (світлини поета).
  3. Цікаві факти з життя митця.
  4. Шевченко – художник.
  5. «Ну що б, здавалося, слова…» (вислови відомих людей про Шевченка).

Підсумком роботи стала виставка «200 років Кобзарю», організована для учнів школи та літературно-музична композиція «Є у Шевченка дата народження – дати смерті в Шевченка нема», проведена 19 березня 2014 року в Літературному салоні закладу освіти.

На святі були присутні учні перших класів, батьки, адміністрація школи. Під час літературно-музичної композиції першокласники ще раз довели, що твори Шевченка – це не те, що вивчають, а те, чим живуть, з чого черпають силу й надію. Гості свята уважно слухали розповідь про нелегке життя Кобзаря, яка супроводжувалась мультимедійною презентацією «І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній новій, не забудьте пом’янути….». Учні декламували поезії, звучали пісні на слова Т.Шевченка «Думи мої, думи», «Реве та стогне Дніпр широкий».

Учасники заходу вшанували пам’ять Т.Г.Шевченка – митця слова і пензля, легенди і пророка українського народу.

Перейти до спискуВерсiя для друку