Головна  →  Новини  →  31 травня 2019

Відбулась традиційна підсумкова сесія "Галактика Київської МАН"

Відбулась традиційна підсумкова сесія "Галактика Київської МАН"

30 травня в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася традиційна підсумкова сесія Київської Малої академії наук «Галактика Київської МАН».

Директор Київської МАН Ірина Поліщук у своїй вступній промові зазначила, що 2018-2019 навчальний рік у житті Київської МАН став, без перебільшення, роком практичних перетворень та впровадження технологічних інновацій. Відкрито ряд нових відділень відповідно до запиту сучасного суспільства. Зокрема, в структурі Київської МАН з`явилося відділення суспільних комунікацій, відділення «Київ–столиця», започатковано Школу лідерства та фасилітаційних практик, в рамках реалізації проектів громадського бюджету  відкрито Дитячу школу мікроелектроніки «Lampa Kids" та багато іншого.

Знаковим досягненням стало те, що Київська МАН вперше в Україні провела контрольні роботи з базових дисциплін у форматі зовнішнього незалежного оцінювання у вигляді комп`ютерного тестування. Це стало можливим завдяки злагодженій співпраці КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді», КНП «Освітня агенція м. Києва», Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації та 55 закладів загальної середньої освіти м. Києва, на базі яких проводились ці контрольні роботи.

60 переможців міського етапу конкуру-захисту представляли столицю на загальному Всеукраїнському конкурсі, і 42 вихованці Київської МАН стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2019 року, з них: 9 – отримали золоті медалі, 19 - срібні, 14 – бронзові.

 У 2018-2019 н. р. вихованці Київської МАН гідно представили Україну на міжнародних конкурсах, змаганнях, олімпіадах, зокрема:

  • на 39-му Пекінському конкурсі  юнацької науково-технічної творчості BYSCC 2018 (Beijing Youth Science Creation Competition);
  • на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології 2019 (Кенія);
  • на Міжнародному конкурсі молодих вчених ICYS 2019 (Малайзія);
  • на  Міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів «Infomatrix 2019» (Румунія);
  • на Всесвітньому конкурсі наукових та інженерних досягнень Intel ISEF (США) та ін.

У цих конкурсах київські МАНівці здобули 13 нагород. Крім того, 12 вихованців Київської МАН цьогоріч стали лауреатами стипендії Президента України.

Переможців привітали голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, сім’ї, молоді та спорту  Ганна Вікторівна Старостенко  та керуючий справами Київської міської ради Ігор Мирославович Хацевич. Підтримка талановитої молоді завжди на порядку денному Київської влади, адже сама ця молодь за кілька років творитиме історію міста та держави. Тому є вкрай важливим створювати умови для розвитку юних талантів та залучати їх до вирішення актуальних проблем столиці. Київська МАН є активним учасником ініціативи «Громадський бюджет». МАНівці вже мають вдало реалізований проект разом з КПІ, а цього року установа виступає автором та співавтором 7 проектів, які у разі отримання необхідної підтримки можуть бути профінансовані в 2020 році.

Юні винахідники також отримали привітання особисто від директора Національного центру «Мала академія наук України» Оксена Васильовича Лісового та видатної постаті української науки - першого віце-президента Національної академії наук України, академіка Національної академії наук Антона Григоровича Наумовця, який багато років свого життя присвятив вихованню майбутньої наукової еліти, виявленню та залученню молоді до науково-дослідницької діяльності.

Традиційно Київська МАН за підсумками навчального року визначила та  нагородила перехідною почесною відзнакою «Золота Сова» за високі досягнення у ІІ (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України кращі районні управління освіти м. Києва:

  • Районне управління освіти Шевченківського району;
  • Районне управління освіти Дніпровського району;
  • Районне управління освіти Солом’янського району;
  • Районне управління освіти Голосіївського району.

та наукові товариства учнів-колективні члени Київської Малої академії наук:

  • Наукове товариство учнів гімназії «Академія»;
  • Наукове товариство учнів ліцею «Наукова зміна»;
  • Наукове товариство учнів Українського гуманітарного ліцею Київського Національного університету імені  Шевченка.

Грамотами Президії Національної академії наук України і Департаменту освіти і науки за плідну та цілеспрямовану роботу з творчо обдарованою учнівською молоддю було нагороджено наукові товариства учнів-колективих членів Київської Малої академії наук:

1.      Київська гімназія східних мов №1;

2.      Політехнічний ліцей «КПІ»;

3.      Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною  підготовкою.

фото

 

Перейти до спискуВерсiя для друку