Головна  →  Новини  →  15 травня 2024

Віталій Кличко нагородив переможців першого міського туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

Віталій Кличко нагородив переможців першого міського туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії нагородив 12 переможців і лауреатів першого (міського) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024». Вони отримали Подяки Київського міського голови та памʼятні нагородні статуетки.

Перший тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» відбувся у столиці у січні–лютому цього року. У ньому взяли участь 48 учителів столичних закладів освіти. Конкурс проводили в 4-х номінаціях – «Географія», «Українська мова та література», «Образотворче мистецтво», «Фізика».

«Всього визначили 12 переможців та лауреатів конкурсу. І цього року їм уперше встановлено премію Київського міського голови. Вона виплачується щомісячно – у період з 1 квітня до 31 грудня. За перше місце – 24 000 грн, за друге – 16 000 грн, за третє – 8 000 грн. Перші виплати премії переможці та лауреати вже отримали. І сьогодні мені приємно відзначити 12 кращих освітян – переможців конкурсу Подяками Київського міського голови і памʼятними нагородними статуетками «Учитель року – 2024», – зазначив у своєму виступі Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що сьогодні освітянська спільнота столиці об’єднує майже 68 тисяч працівників, які забезпечують діяльність понад 1 000 закладів освіти. Із них – близько 39 тисяч педагогічних працівників. І вже третій рік поспіль навчальний рік столиця завершує в умовах воєнного стану.

«Перед вами постав новий виклик – навчати дітей в умовах війни та тримати свій фронт 24/7. Ви навчаєте наших дітей, годуєте, прибираєте, забезпечуєте життєдіяльність закладів освіти та дбаєте про безпеку і життя дітей. Частина столичних освітян пішла до лав ЗСУ та зі зброєю в руках захищає Україну на передовій. Станом на 15 травня мобілізовані 460 працівників галузі. На сьогодні в заклади освіти Києва вже працевлаштували понад 1 900 працівників із тимчасово окупованих територій, із них понад 1 200 – педагоги», – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що столична влада високо цінує роботу освітян, і подякував за їхні професіоналізм, витримку, єдність та волонтерську діяльність.

Перейти до спискуВерсiя для друку