Головна  →  Новини  →  11 червня 2024

Київ та Харків обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями з метою розширення спільнодії між освітянами країни

Київ та Харків обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями з метою розширення спільнодії між освітянами країни

Освітяни Києва спільно з керівниками закладів загальної середньої освіти та представниками органів управління освітою Харкова обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями для розширення спільнодії. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Харків - п’яте місто – столиця регіону України, з яким Київ реалізовує проєкт «Освітні діалоги». За час війни столицю України вже відвідали освітяни зі Львова, Черкас, Одеси, Херсона, а також в рамках проєкту "Посилення спроможності місцевої влади реагувати на потреби громадян під час відновлення", організованого Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України", Київ відвідали представники органів управління освітою 37 міських та сільських територіальних громад України.

«Спільнодія освітян із різних куточків нашої країни дозволяє обмінюватись кращими практиками, залучати більше ресурсів та експертів задля покращення системи в умовах війни. Всупереч складним умовам воєнного часу Київ продовжує об`єднувати освітян із різних регіонів України. Цими днями у нас в гостях управлінці та педагоги з незламного Харкова. Ми завжди готові ділитись та переймати досвід, об’єднуватись заради кращого результату. Крім того, спілкування освітян з колегами має також позитивний об’єднуючий характер» - зазначила Олена Фіданян.

Під час візиту освітяни Харкова ознайомились з впровадженням профільної освіти та відвідали два ліцеї столиці, дитячий садочок з креативно оформленим укриттям. Освітня агенція міста Києва презентувала харків’янам інноваційні освітні проєкти: «Book’VAR», «П.О.Р.Ш.», «Школа блогерів», «Живі книги» тощо.

Київський палац дітей та юнацтва показав колегам роботу Авіаційно-космічного центру та власне КПДЮ як освітнього хабу позашкілля Києва.

Також, в рамках візиту колеги з Харкова зустрілись з Борисом Сікліцьким, депутатом Київської міської ради, заступником голови Постійної комісії Київської міської ради з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту; Олександром Слобожаном, виконавчим директором Асоціації міст України та Олександром Яцунем, головою Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

За результатами дводенної інтенсивної управлінської роботи в рамках обміну досвідом кожен учасник делегації Харкова отримав сертифікат про підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти Київського Столичного університету імені Бориса Грінченка.

Організатори заходу: Департамент освіти і науки КМДА за сприяння Київської міської ради, ГО «Асоціація керівників шкіл міста Києва» та Департаменту освіти Харківської міської ради.

Перейти до спискуВерсiя для друку