Головна  →  Новини  →  12 вересня 2024

Київ та Чернігів обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями з метою розширення спільнодії між освітянами країни

Київ та Чернігів обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями з метою розширення спільнодії між освітянами країни

Освітяни Києва спільно з керівниками закладів загальної середньої освіти Чернігова обмінялись інноваційними освітніми та управлінськими технологіями для розширення спільнодії.

За час війни столицю України вже відвідали освітяни зі Львова, Черкас, Одеси, Херсона, Харкова, а також в межах проєкту "Посилення спроможності місцевої влади реагувати на потреби громадян під час відновлення", організованого Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України", Київ відвідали представники органів управління освітою 37 міських та сільських територіальних громад України.

Під час візиту освітяни Чернігова ознайомились з впровадженням профільної освіти та відвідали два ліцеї столиці: ліцей №240 «Соціум» та ліцей №141 «ОРТ».
Інна Гонтар, директор ліцею №240 «Соціум» поділилась досвідом впровадження мультипрофільного навчання та мультипрофільного харчування учнів. Алевтина Багінська розповіла чернігівцям про білінгвальне навчання в мульипрофільних групах.

Про цифрові технології в освітньому процесі розповів колегам Юрій Кіньков, директор ліцею №141 «ОРТ». Цей заклад є одним з осередків дистанційного навчання в Києві.

Освітня агенція міста Києва презентувала чернігівцям інноваційні освітні проєкти: «Живі книги», «Book’VAR», «П.О.Р.Ш.» тощо, а Київська МАН поділилась досвідом роботи з обдарованими дітьми. Колеги мали змогу побачити роботу інклюзивно-ресурсного центру №13.

Київський палац дітей та юнацтва показав колезі з Чернігова - директору Комунального позашкільного закладу «Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» Чернігівської міської ради Миколі Боровику роботу КПДЮ як освітнього хабу позашкілля Києва.

Також, в межах візиту колеги з Чернігова зустрілись з Михайлом Гончаром, експертом з освіти Асоціації міст України та Михайлом Войцехівським, директором Інститут післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, який вручив кожному учаснику делегації  Чернігова сертифікати про підвищення кваліфікації за результатами візиту до Києва та вивчення досвіду столиці в організації освітнього процесу під час воєнного стану.

Організатори заходу: Департамент освіти і науки КМДА за сприяння Київської міської ради, Асоціації міст України, управлінь освіти Оболонської та Дніпровської районних в місті Києві державних адміністрацій та Управління освіти Чернігівської міської ради.

Більше фото

Перейти до спискуВерсiя для друку