Головна  →  Новини  →  18 травня 2015

«Найгармонійніший проект» Дитячого архітектурного конкурсу «Моє місто» та спеціальна номінація LEGO Foundation «Ентузіазм» - у команди гімназії «Потенціал»!!!

«Найгармонійніший проект» Дитячого архітектурного конкурсу «Моє місто» та спеціальна номінація LEGO Foundation «Ентузіазм»  - у команди гімназії «Потенціал»!!!

В суботу, 16 травня, відбувся VIIВсеукраїнський фестиваль з робототехніки «Robotika», у рамках якого було проведено презентацію дитячих проектів архітектурного конкурсу «Моє місто».

Щорічний конкурс спрямований на розвиток інженерних, архітектурних, дизайнерських здібностей та комунікативних навичок дітей. Участь брали учні багатьох шкіл з різних міст України. Командам було запропоновано працювати у різних напрямках, але основним завданням було будівництво моделі LEGO нашого бачення міста через 5-25 років, з урахуванням вирішення всіх проблем, які постають у сучасних містах.

Команда гімназії «Потенціал» вже четвертий рік поспіль бере участь  у фестивалі, та показує високі результати. Більше, ніж півроку ми працювали у напрямку передмістя майбутнього. Дотримувались усіх вимог конкурсу, нам вдалось втілити наші ідеї про екологічно чисте містечко «Екогрін». Особливістю нашого проекту є його розташування в покинутім кар’єрі, що сприяє раціональному використанню територій.

Четвертий рік поспіль ми беремо участь у Дитячому архітектурному конкурсі в рамках Всеукраїнського фестивалю робототехніки і цього року ми вийшли на більш професійний рівень. З гімназією «Потенціал» співпрацював талановитий студент шостого курсу КНУБА - Литвиненко Руслан Юрійович. Але на будівництві макета ми не зупинились. Учні 6-10 класів долучилися до написання сценарію, за яким було знято відеоролик, під керівництвом Заслуженого вчителя України, відмінника народної освіти, вчителя-методиста, класного керівника 10-А класу - Жилюк Любові Іванівни, яка була не тільки нашим керівником, а й організатором, наставником, генератором ідей. Ми створили яскравий, інформативний, неперевершений банер. Відзнятий нами відеоролик розкрив процес створення моделі, заходи пов’язані з роботою над проектом, етапи втілення нашого задуму, найяскравіші моменти роботи в передмісті «Екогрін».

Усний захист у нас вийшов феєричний, яскравий, цікавий живий, де ми виконали авторську пісню написану для захисту нашого проекту, який високо оцінило журі конкурсу.

Під час урочистого відкриття передмістя «Екогрін», відчувався командний дух роботи в проекті учнів 6-10-х класів.

З незабутніми враженнями, чудовими та цінними призами, а головне - з дипломом за перемогу в номінації: «Найгармонійніший проект» Дитячого архітектурного конкурсу «Моє місто», та спеціальною номінацією LEGO Foundation «Ентузіазм» щаслива команда гімназії «Потенціал» повернулася додому.

Передмістя майбутнього –

Це не фантазії.

Програма розроблена

В нашій гімназії!

Перейти до спискуВерсiя для друку