Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2016

Одинадцята Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна – країни Сходу в ХХІ столітті в діалозі мов, культур, педагогічних систем: ціннісні виміри особистості» в Київській гімназії східних мов № 1

Одинадцята Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна – країни Сходу в ХХІ столітті в діалозі мов, культур, педагогічних систем: ціннісні виміри особистості» в Київській гімназії східних мов № 1

27 жовтня В Київській гімназії східних мов №1 – Асоційованій школі ЮНЕСКО  відбулася Одинадцята Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна – країни Сходу в ХХІ столітті в діалозі мов, культур, педагогічних систем: ціннісні виміри особистості».

Співорганізатор конференції: Інститут педагогіки Національної Академії педагогічних наук України.

Конференція пройшла за сприяння Міністерства освіти і науки України,Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Київського міжнародного університету.

На конференції були представлені відділи дидактики, навчання української мови та літератури, навчання іноземних мов, навчання географії і економіки,суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України,  Інститут філософії імені Г. С. Сковороди НАН України, Інститут сходознавства імені А. Ю, Кримського НАН України,ДНУ Інститут модернізації змісту освіти МОН України, 9 вищих навчальних закладів України, загальноосвітні навчальні заклади різних типів столиці та 5 областей України, управління освіти молоді та спорту Святошинської районної в м. Києві державної адмінстрації.

На пленарному засіданні виступили з привітанням та розповідями про розвиток загальної середньої освіти дипломати Посольств в Україні Республіки Корея, Держави Палестини, Турецької Республіки, Інституту Конфуція при КНУ імені Тараса Шевченка, школи при Посольстві Ісламської Республіки Іран в Україні.

На пленарному засіданні, під час роботи 4-х секцій, «Мовна особистість у діалозі культурно-мовних цінностей ХХІ століття» ( дві підсекції на базі української мови та літератури та іноземних мов),  «Розвиток морально-громадянських цінностей особистості: досвід, перспективи розвитку педагогічних систем», «Національні цінності у діалозі української та східних культур у педагогічних системах ХХІ століття», учнівська студія «Діалог і взаємодія етнонаціональних цінностей українського, східних та англомовних народів: основоположні принципи толерантної особистості ХХІ століття». Для учасників студії було проведено тренінг на тему «До успіху на власних крилах».

Вчені,  викладачі ВНЗ, педагоги-практики заслухали змістовні доповіді напрацювання в галузі філософії, мовознавства, сходознавства, педагогіки у контексті проблематики конференції, обговорили проблему ролі діалогу мов, культур, педагогічних систем у контексті ціннісних орієнтирів особистості.

Вчителі, класні керівники, вихователі ГПД гімназії поділилися здобутками досвідно-експериментальної роботи за темою «Реалізація інноваційної моделі розвитку культурно-мовних та морально-громадянських цінностей учнів», відзначили роль української мови, англійської, східних мов у міжкультурній комунікації у глобалізаційному світі.

Надзвичайно корисним стало спілкування керівників шкіл України, викладачів ВНЗ, результатом якого стало підписання угод про творчу співпрацю з Київською гімназією східних мов №1.

Конференція прийняла рекомендації та звернення до Міністерства освіти і науки України, органів місцевої влади, до педагогічних працівників України.

Перейти до спискуВерсiя для друку