Головна  →  Новини  →  7 червня 2019

Київські МАНівці отримали ще один напрям для своїх наукових пошуків

Київські МАНівці отримали ще один напрям для своїх наукових пошуків

У житті Київської МАН відбулася ще одна визначна подія: наш заклад став однією зі сторін підписання Угоди про науково-технічне співробітництво в наукових галузях океанографії та інформаційної науки і технології між Національним центром «Мала академія наук України», Державною установою «Науковий гідрофізичний центр Національної академії наук України» та КПНЗ “Київська МАН”. Це дає можливість юним київським дослідникам долучитись до вивчення світового океану, причому робити це на обладнанні світового рівня!

Підписання угоди відбулось в рамках Морської доктрини України на період до 2035 року, а також старту “Десятиліття науки про океан в інтересах сталого розвитку”, що проголошене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

Метою Угоди стане широке залучення учнівської молоді до науково-дослідницької, експериментальної, винахідницької, пошукової діяльності, виховання майбутньої наукової зміни в інтересах подальшого розвитку України як морської держави.

Завдяки цій співпраці юні винахідники Києва та України зможуть стати учасниками комплексних експедиційних досліджень на науково-дослідних морських і річкових суднах, взяти  участь у проектуванні, будівництві суднового та науково-технічного обладнання, у тому числі у створенні спільних лабораторій для творчої, експериментальної, науково-дослідницької роботи, взяти участь у міжнародному співробітництві в рамках основних напрямків діяльності Сторін та у багатьох інших напрямках співпраці з такою поважною науково-дослідною організацією України.

Відтепер світовий океан точно стане «ближчим» до юних дослідників столиці України!

Перейти до спискуВерсiя для друку