Головна  →  Новини районів  →  21 січня 2020

Інженерний тиждень в гімназії "Прем'єр"

З 13 по 17 січня в гімназії «Прем`єр» тривав «Інженерний тиждень». Це новий учнівський проєкт, покликаний поглибити наукові знання та сприяти розвитку інженерного потенціалу гімназистів. 

Найбільший інтерес викликали інтерактивні уроки інформатики (вчитель В.Ю. Шепелева).

Учні перших та других класів конструювали сучасний символ Франції - Ейфелеву вежу.  Конструюючи французьку пам'ятку, юні інженери дізналися, що на її установку необхідно використати близько 10 тонн металу, що висота справжньої вежі 324 м.

Третьокласники та четверокласники, створивши команди, досліджували спорудження мостів та побудували власний розвідний міст. Учні дізналися про найцікавіші мости світу: найдовший, найвищій, найстаріший, дізналися про типи мостів та мости, занесені до Книги рекордів Гіннеса. П'ятий та шостий клас були у захваті від зефірної інженерії та побудували арочні мости, дізналися про міст Леонардо да Вінчі.

Сьомий клас досліджував важелі та конструював катапульти. Власноруч створені катапульти перевірялися на практиці, найвлучнішими виявилися дівчата. 

Учні восьмого класу досліджували реактивний рух на прикладі автомобіля з кулькою та з'ясували характеристики, від яких залежить дальність поїздки. 

 


Перейти до спискуВерсiя для друку