Головна  →  Новини  →  9 квітня 2020

Етапи виходу закладів освіти з карантину: на нараді освітяни обговорили процес повернення до шкіл та садочків

Етапи виходу закладів освіти з карантину: на нараді освітяни обговорили процес повернення до шкіл та садочків

«Карантин – не канікули!» - точно знають учні та освітяни столиці. Адже у Києві триває активна навчальна та адміністративна робота.

В онлайн-форматі Департамент освіти і науки Києва,  начальники районних управлінь освіти та директори підприємств, що надають послуги з організації харчування у школах, звірили годинники з питань відновлення освітнього процесу у столичних закладах освіти.

Остання чверть навчального року стартувала у дистанційному форматі. Учасники наради обговорили стан впровадження «дистанційки» у закладах загальної середньої освіти Києва та організувалися для створення методики масового дистанційного навчання на випадок продовження карантину. Новостворена робоча група аналізуватиме кращі практики дистанційної роботи у районах та напрацьовуватиме методичні рекомендації з чітким планом дій.

Окрім цього, на нараді було презентовано статистичну інформацію щодо використання вчителями інформаційно-комунікативних технологій під час дистанційного навчання.

Такі узагальнення вкрай потрібні як сьогодні, так і на майбутнє. Життя часто дарує нам сюрпризи і з кожної надзвичайної ситуації потрібно виходити сильнішими. Саме тому освітяни аналізували та працювали над розробкою подальших кроків, щоб процес повернення до закладів освіти був максимально безпечним та комфортним.

Отже, для того, щоб заклади освіти були готові «до прийому», учасники наради обговорили:

  • етапи підготовки до повернення в дитячі установи;
  • проєкт санітарно-гігієнічного регламенту роботи у посткарантинний період;
  • стан організації харчування у закладах загальної середньої освіти;
  • питання трансформаціі закладів освіти столиці відповідно до нових вимог Закону «Про повну загальну середню освіту»..

Важливим питанням наради також стало питання оплати праці працівників столичних закладів освіти в умовах призупинення освітнього процесу.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку