Головна  →  Новини  →  12 травня 2020

Продуктивна студентська робота на карантині у Київському фаховому коледжі прикладних наук

Загальнонаціональний карантин і переведення навчання в режим дистанції, безумовно,  серйозно позначилися на організації діяльності та учасниках освітнього процесу. Студенти і викладачі певний час перебували у стані невизначеності й остраху, що освітнє життя Коледжу, яке до карантину було насичене різними виставками, показами, екскурсіями на підприємства, науковими конференціями, стартапами, освітніми марафонами та іншими активностями, зазнає суттєвих трансформацій, а то й зовсім припиниться. Насправді ж,  «карантинне життя» виявилося також багатим і продуктивним на різні освітні події. Останні досягнення студентів Київського фахового коледжу прикладних наук показують, що вони не тільки не потрапили в період карантинної стагнації, але й в повній мірі змогли адаптуватися до нових умов навчання й показати чудові результати в різних видах освітньої діяльності.

У цей період активізувалася самоосвітня студентська робота. Студенти спеціальності 071 Облік і оподаткування взялися за опанування освітніх серіалів на онлайн-платформі з цифрової грамотності  Міністерства цифрової політики України «Дія. Цифрова освіта». Студенти пройшли курси «Цифрові гроші», «Про кібербезпеку для підлітків»,  успішно склали фінальне тестування з цифрової грамотності та отримали електронні сертифікати.

Студенти-менеджери в рамках поглиблення знань з економічних дисциплін і сучасних бізнес-процесів пройшли онлайн-курс "Юридичні аспекти створення та ведення бізнесу в Україні" від платформи  Prometheus.

У Коледжі успішно реалізується й профспілкове життя студентства. 6 травня Тарас Генчев, Голова Студентського парламенту, представив Коледж на науково-практичній конференції "Студентське самоврядування: досвід, проблеми, перспективи".  На платформі Zoom зустрілися 26 учасників з різних куточків України (м. Київ, м. Дніпро, м. Вінниця, м. Кременчук, м. Рогатин), щоб поділитися досвідом організації студентського самоврядування.

Не зупиняється активність і в сфері науково-дослідної роботи студентів.  Знаковою подією в цій галузі стала участь студентів відділення бізнесу  у  ХVIII Всеукраїнській студентській науковій конференції «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту в Україні: теорія, методологія, організація» від Національної академії статистики, обліку та аудиту, на яку студенти підготували такі доповіді: «Проблеми та перспективи оподаткування малого бізнесу в Україні», «Економічний аналіз діяльності підприємства, стан та перспективи розвитку», «Креативний облік в економічній діяльності підприємства», «Застосування хмарних технологій в бухгалтерському обліку».

Отож студентське життя на карантині продовжує повноцінно функціонувати. Завдяки ефективній менторській підтримці адміністрації та викладацького складу Коледжу, студенти  беруть участь у різних проєктах, долучаються до актуальних онлайн-курсів та навчальних платформ, розвиваються та підвищують свою компетентність. 

Перейти до спискуВерсiя для друку