КМДА Київська міська державна адміністрація


11 червня 2020

19 тисяч маленьких киян вже зараховано до перших класів

19 тисяч маленьких киян вже зараховано до перших класів

Прийом документів до перших класів розпочали всі заклади загальної середньої освіти Києва з дотриманням належних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов прийому документів. Про це заявив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цьогоріч пандемія внесла свої корективи у роботу освітніх закладів, але місто має бути готовим до нового навчального року, як у садочках, так і школах. Ми розпочали прийом документів до перших класів Нової української школи і на сьогодні маємо вже близько 19 тисяч поданих заяв. Загалом, за прогнозами, приблизна кількість дітей, які вперше підуть до київських  шкіл, – 31,7 тис. учнів», – зазначив Валентин Мондриївський.

Для майбутніх першокласників вже закуплено та доставлено до шкіл:

  • понад 11 тис. одномісних парт у Голосіївському, Дарницькому, Печерському, Солом’янському та Шевченківському районах (при цьому, в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах партами та меблями вже укомплектовані всі перші класи);
  • 53 смарт дошки у комплекті з ноутбуками у Печерському районі, 131 мультимедійний комплекс у Дніпровському та 57 мультимедійних комплексів у Святошинському районах, 88 мультимедійних інтерактивних панелей у Шевченківському районі.

До 1 вересня 2020 року за кошти міського бюджету заплановано відремонтувати 437 кабінетів для 1-х класів.

Також Валентин Мондриївський додав, що з першим літнім місяцем розпочато автоматичну розсилку запрошень дітям до закладів дошкільної освіти на 2020-2021 навчальний рік. У перший день розіслано 19 тисяч запрошень.


 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.