КМДА Київська міська державна адміністрація


12 червня 2020

Віталій Кличко: «Рішення про необов’язковість складання ЗНО – виважене і правильне. Міська влада має право ухвалювати таке рішення»

Віталій Кличко: «Рішення про необов’язковість складання ЗНО – виважене і правильне. Міська влада має право ухвалювати таке рішення»

Столична влада має право ухвалювати рішення про необов’язкове складання ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України. І таке рішення в нинішній епідеміологічній ситуації є виваженим. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Як я говорив, місто ухвалило рішення про необов’язкове складання ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України. Підкреслю, столична влада має право ухвалювати таке рішення. І керуємося ми виключно тим, що піклуємося про здоров’я та безпеку наших дітей та освітян. Бо епідеміологічна ситуація складна. І це повинні зрозуміти і в Міністерстві освіти», – сказав Віталій Кличко. 

Мер нагадав, що минулого тижня коронавірус виявили в директора столичної школи № 197 у Святошинському районі. 

«Хвору госпіталізували до лікарні. Стан здоров’я жінки – середньої тяжкості. У її чоловіка виявили запалення легень. Госпіталізовані також її син та бабуся», – додав Віталій Кличко.

Встановили, що директор контактувала з майже сотнею працівників своєї школи, кількома працівниками управління освіти району та з керівниками п’яти шкіл.

Також серед контактних осіб виявили 52 учнів 11-их класів, які працювали в консультативних групах з підготовки до ЗНО. Та 15 батьків майбутніх першокласників. 

«До пробного ЗНО, що відбудеться 15 та 17 червня, із цих учнів будуть допущені тільки ті, в яких ПЛР-тест буде негативний», – наголосив Віталій Кличко. 

Тестування проведуть цієї неділі. Зроблять його й іншим контактним особам.

Усіх, хто контактував з директором школи № 197, відправили на самоізоляцію. У приміщенні школи здійснюють посилену дезінфекцію. 

У трьох із п’яти шкіл, з керівниками яких контактувала хвора, планують проводити зовнішнє незалежне оцінювання.

«Також цього тижня коронавірус виявили у вчителя школи № 253 та вчителя гімназії № 154. У Святошинському районі міста. Наразі встановлюють осіб, які спілкувалися з цими вчителями. Усіх відправляють на самоізоляцію і зроблять тести. Як бачите, ситуація непроста. І я переконаний, щоб не ризикувати і не наражати на небезпеку випускників, рішення про необов’язковість складання ЗНО – виважене і правильне», – підкреслив Віталій Кличко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.