Головна  →  Новини  →  8 липня 2020

Віталій Кличко: «Місто робить все, щоб 1 вересня, за сприятливої епідеміологічної ситуації, розпочати навчальний процес у школах»

Віталій Кличко: «Місто робить все, щоб 1 вересня, за сприятливої епідеміологічної ситуації, розпочати навчальний процес у школах»

Столична влада робить все, щоб 1 вересня, за сприятливої епідеміологічної ситуації, розпочати навчальний процес у школах. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Планом виходу з карантину, який розробив уряд, відновлення навчального процесу у звичайному режимі можливе на 4 етапі виходу з карантину. До якого, на жаль, більшість регіонів країни не готові. Через високий рівень захворюваності. Тому, зважаючи на рекомендації уряду, можу сказати одне: до кінця карантину навчання буде дистанційним», – зазначив Віталій Кличко.

Виходячи із цього, Департамент освіти КМДА надав рекомендації всім навчальним закладам підготувати плани та розробити форму дистанційного навчання.

Таким чином кожна школа має можливість адаптувати програму до технічних можливостей учнів і вчителів.

«Але місто робить все, щоб 1 вересня, за сприятливої епідеміологічної ситуації, розпочати навчальний процес у школах. Хочу зазначити, що ми вже виділили майже 4 мільярди гривень на підготовку навчальних закладів. Найбільше коштів – близько двох мільярдів – спрямували на ремонти в закладах освіти та на загальноміські програми», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що цього року відкриють 7 оновлених закладів освіти. Зокрема: 3 новозбудованих дитсадка та 2 – після повної реконструкції. Також планують завершити і масштабні реконструкції з добудовами у 2 школах.

Також мер столиці повідомив, що 1 липня у школах Києва завершився прийом документів до перших класів. Майже 99 відсотків родин уже визначились із місцем навчання своєї дитини. Третина з них скористалася гарантованим правом першочергового зарахування.

«Після першого етапу зарахування в кожній третій школі Києва лишились вільні місця, загалом – понад 3 тисячі. Ознайомитись з інформацією про наявність місць батьки можуть на вебсайтах шкіл», – підкреслив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку