Головна  →  Новини  →  8 липня 2020

Валентин Мондриївський: «Майже 7 тисяч батьків досі не відповіли на запрошення до дитячих садочків»

Валентин Мондриївський: «Майже 7 тисяч батьків досі не відповіли на запрошення до дитячих садочків»

Із червня мешканці столиці, чиї діти стоять у черзі до дитячих садочків, отримали понад 20 тисяч запрошень, однак ще 7 тисяч батьків так і не відповіли згодою чи відмовою, чим затримують просування черги. Про це заявив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Запрошення для дітей прийшли в ті садочки, які обрали їхні батьки, і не зрозуміло, чому досі відсутня реакція. Якщо батьків не влаштовує садочок, який вони самі й обрали, то нехай відмовляться та дадуть змогу тим, хто стоїть наступним у черзі потрапити до дитячого навчального закладу. 7 тисяч місць, які залишаються порожніми через незрозумілі причини, – це штучно створений дефіцит місць у садочках», – заявив Валентин Мондриївський.

Аналізуючи існуючу систему запису, у Департаменті освіти та науки з’ясували, що часто батьки ставлять дітей у чергу у різні садочки і, таким чином, збільшують цю чергу. На сьогодні у профільному департаменті працюють над створенням певних правил для запису, щоб позбавитись прецедентів, коли дитину ставлять у чергу в понад сто садочків.

Також у місті ретельно перевірили реальну наповненість дитячих садочків і виявилось, що за 2019-2020 навчальний рік постійно не відвідували ДНЗ майже 40 відсотків маленьких киян. Тобто більше ніж 40 тисяч місць у садочках залишались порожніми, а бюджетне фінансування не припинялось. Валентин Мондриївський назвав таку ситуацію марнотратством та поставив завдання розробити прозорий та дієвий механізм використання вільних місць у садочках.


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку