КМДА Київська міська державна адміністрація


30 липня 2020

Реєстрація електронних кабінетів для подання заяв на вступ до вишів розпочнеться 1 серпня о 10:00

Реєстрація електронних кабінетів для подання заяв на вступ до вишів розпочнеться 1 серпня о 10:00

У суботу, 1 серпня 2020 року,  о 10:00 розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників до закладів вищої освіти. Про це йшлося під час пресбрифінгу щодо попередніх результатів ЗНО та початку вступної кампанії сьогодні, 29 липня 2020 року, в приміщенні МОН.

«З 01 серпня з 10:00 розпочинається реєстрація електронних кабінетів для вступників, які подаватимуть заяви в електронній формі. Вступники зможуть подати заяви з 13 до 22 серпня. Хочемо наголосити і заспокоїти вступників, що зареєструвати електронний кабінет вони зможуть протягом всього періоду подання заяв», - зазначив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Крім того, стало можливим подання електронних заяв вступниками пільгових категорій, які мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років. Для цього їм потрібно перед поданням заяв звернутися до одного із закладів вищої або фахової передвищої освіти із підтверджуючими документами для внесення їх до «Реєстру осіб із спеціальними умовами».

«Сьогодні-завтра відбуватиметься тестування електронних кабінетів. Просимо вступників максимально долучитися до цього процесу. Однак звертаємо увагу на те, що вони працюватимуть із тестовою версією і всі внесені тестові заяви будуть видалені із системи увечері 30 липня. Тестовий логін і пароль також не будуть працювати», - наголосив Андрій Вітренко.

Для подання заяв до вишів вступники реєструють свій електронний кабінет. Покрокові інструкції та відеороз'яснення щодо того, як створювати та реєструвати електронний кабінет розміщені на сайті МОН.

Ті вступники, які йдуть на бюджет та мають право складати вступні іспити замість ЗНО чи вступають на спеціальності за творчим конкурсом, мають вже зараз зареєструватися в закладі вищої освіти щоб пройти вступні випробування у термін з 01 до 12 серпня. Для вступників на контрактну форму заклади можуть встановлювати додаткові терміни проведення іспитів та творчих конкурсів у період з 13 до 22 серпня.

Автор тексту - Міністерство освіти і науки України



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.