Головна  →  Новини  →  20 серпня 2020

Директор Департаменту освіти і науки: «Новий навчальний рік – це рік колективної відповідальності»

Директор Департаменту освіти і науки: «Новий навчальний рік – це рік колективної відповідальності»

Із 1 червня в Києві відкрилися садочки, а з 1 вересня до закладів освіти повернуться учні та студенти. Директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян звернулась до батьків із проханням дотримуватись правил поведінки задля безпеки власної дитини та інших учасників освітнього процесу. 

Вона порадила батькам щоранку перед виходом до садка/школи виміряти дитині температуру і перевірити наявність симптомів респіраторних захворювань. У разі наявності останніх, залишити дитину вдома, про що повідомити вихователя  або вчителя. Також вчасно інформувати про наявність контакту з хворим або щодо нещодавнього візиту за кордон.

«Украй важливим є розуміння відповідальності кожного учасника освітнього процесу щодо особистого стану здоров’я та стану здоров’я членів своєї сім’ї. Оскільки неуважне, або зухвале ігнорування симптомів респіраторного захворювання, бодай однієї контактної особи, може не тільки перевести заклад освіти з очної у дистанційну форму навчання, а й серйозно зашкодити здоров’ю дітей та дорослих. Безпека освітнього процесу – це колективна відповідальність освітян і батьків», – наголосила Олена Фіданян.

Нагадаємо, що чим довше заклад перебуватиме в зеленій зоні, тим довше триватиме очне навчання, а це та форма, яка, на думку батьків, учнів та освітян Києва, є найбільш бажаною для громади. Про це свідчать дані соціального опитування Освітньої агенції міста Києва (березень, травень): 70% учнів і 90% учителів обрали очну форму навчання, а 80% батьків категорично проти дистанційного навчання. 60% учнів тоді висловилися, що хочуть, аби швидше розпочалося навчання в школі.

Перейти до спискуВерсiя для друку