Головна  →  Новини  →  24 березня 2014

На Міжнародному освітньому Форумі компанії Microsoft вчителі з України зайняли призові місця у двох номінаціях конкурсу “Educator Award”

Київ, Україна – 18 березня 2014 р. Компанія Microsoft оголосила переможців конкурсу “Educator Award” під час дев’ятого Міжнародного освітнього Форуму, який нещодавно відбувся у Барселоні. Вчителів із України відзначили у двох категоріях: Ганна Дудич, викладач гімназії «Гармонія» (м. Кіровоград) здобула третє місце у номінації «Спільна робота», а Ярослав Киричков, педагог Технічного ліцею НТУУ «КПІ» (м. Київ) посів друге місце у номінації «Гендерна рівність».

На конкурсі Ганна представила проект «Казки народів світу», що дає можливість школярам ближче познайомитися з культурним надбанням різних країн світу за допомогою народних казок. В рамкам проекту діти розігрують та ілюструють улюблену казку у формі, наприклад, сценічної постанови, лялькового театру, тощо.  Фото та відеоматеріалами дійства, оформленими у презентації Power Point англійською мовою школярі діляться з однолітками з усього світу на ресурсі British Council «SchoolsOnline».

«Учасники Міжнародного освітнього Форуму уособлюють різні культури і найрізноманітніші підходи до впровадження технологій в освітньому процесі. Знайомство з таким різноплановим досвідом дає нагоду переглянути власну педагогічну практику і дає поштовх до професійного розвитку», – говорить Ганна Дудич, викладач гімназії «Гармонія» у м. Кіровоград.

Ще один представник України Ярослав Киричков разом із іншими членами своєї міжнародної команди педагогів із Кіпру, Єгипту, США та Росії здобули перемогу у «Навчальному марафоні». Завданням команди було запропонувати та розробити рішення проблеми гендерної нерівності в різних країнах світу через сучасні інноваційні технології у навчанні.

Щорічний Міжнародний освітній Форум компанії Microsoft є однією з найбільших технологічних подій у сфері освіти. У 2014 році цей дискусійний майданчик для обміну досвідом між найбільш інноваційними педагогами зібрав 1,100 освітян, керівників навчальних закладів та представників державних освітніх структур з понад 80 країн світу.

«З кожним роком все більше українських вчителів опановують сучасні технології та починають використовувати їх в навчальному процесі. Найбільш активні педагоги розробляють електронні підручники, роблять презентації разом з учнями, проводять інтерактивні уроки. Навчальні проекти українських освітян уже не перший рік завойовують відзнаки міжнародної спільноти на освітніх Форумах Microsoft, основною метою яких є підтримка та розвиток саме таких ініціативних педагогів», – говорить Роман Рудюк,  керівник програми «Партнерство в навчанні» компанії «Майкрософт Україна».

За інформацією компанії «Майкрософт Україна» http://www.microsoftblog.com.ua/2014/03/18/navchal-ni-proekti-ukrayins-kih-vchiteliv-viznani-odnimi-z-najkrashhih-u-sviti/

Перейти до спискуВерсiя для друку