Головна  →  Новини  →  24 вересня 2020

Міжнародна онлайн-конференція з питань інклюзії в Київському коледжі прикладних наук

22 вересня з нагоди Міжнародного тижня глухих і Міжнародного дня жестових мов у Київському фаховому коледжі прикладних наук було організовано та проведено Міжнародну онлайн-конференцію «Освіта та розвиток комунікативних навичок осіб з порушеннями слуху в умовах пандемії»

Подія відбулася за підтримки Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих», міжнародних партнерів Коледжу та провідних навчальних закладів і громадських організацій України.

Вчені, педагоги, громадські діячі, перекладачі та адміністратори країн-учасниць  конференції – України, Королівства Швеції, Республіки Польща, США та Республіки Еквадор, об’єднали свої зусилля задля обговорення актуальних питань освіти осіб з порушеннями слуху в період карантину, обміну досвідом та впровадження кращих світових практик інклюзивної освіти, розширення міжнародної співпраці та популяризації жестових мов. Загалом до участі в конференції приєдналося близько 230 спеціалістів з різних країн світу.

Унікальність конференції полягала в одночасному транслюванні виступів українською, українською жестовою, англійською, іспанською та   американською жестовою мовами.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся начальник відділу закладів вищої освіти, науки, прогнозування та аналізу цільових програм Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) Володимир Москаленко.

Спікерами конференції були фахівці:

  • Коледжу Санта Фе, Флорида, США
  • Вермонтського Університету в Берлінгтоні, Вермонт, США
  • Інституту професійної підготовки ICAPVAL, Республіка Еквадор
  • Європейського центру жестової мови, Королівство Швеція
  • Польського товариства глухих у місті Лодзь
  • Громадської організації «Об’єднання нечуючих педагогів» Українського товариства глухих
  • Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка Національної академії педагогічних наук України
  • Київського фахового коледжу прикладних наук

Під час обговорення основну увагу було приділено викликам і проблемам, які виникли в інклюзії за період пандемії, новим моделям освітнього процесу, питанням міжнародного співробітництва в освіті глухих, соціалізації та психологічної адаптації осіб з порушеннями слуху.

Міжнародна зустріч розширила можливості для співпраці та сприяла збагаченню знань і досвіду в напрямку розвитку інклюзивної освіти, соціальної роботи, психологічної та викладацької практик. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку