Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2020

Валентин Мондриївський: Шість тисяч нових місць може з’явитися у школах Дарницького району

Валентин Мондриївський: Шість тисяч нових місць може з’явитися у школах Дарницького району

У Дарницькому районі закінчують реконструкцію гімназії  № 315 із надбудовою 4-го поверху. Роботи тривали майже 5 місяців – із травня цього року, і вже в кінці жовтня об’єкт планують здати в експлуатацію. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Надбудова додаткового поверху дала можливість збільшити потужність закладу з 1260 до 1880 місць. У школі з’явились 18 нових великих кабінетів та 6 кабінетів для поділу класів на групи», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, окрім надбудови 4-го поверху, в закладі замінені вікна, зроблено нове освітлення, система опалення, встановлена сучасна пожежна сигналізація та система вентиляції. Також під час реконструкції утеплено фасад, який тепер прикрашають зображення прапорів держав, мови яких вивчають у гімназії.

«Загалом на реконструкцію гімназії  № 315 з бюджету міста витрачено майже 60 млн грн, а також 20 млн грн – із державного бюджету за програмою «Спроможна школа», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що таке архітектурне рішення – надбудова поверхів навчальних закладів – є актуальним для щільно забудованих районів міста. Тільки в Дарницькому районі можливо перебудувати ще 11 шкіл за типовим проєктом реконструкції, що дасть можливість збільшити потужність закладів на додаткові шість тисяч місць.

Перейти до спискуВерсiя для друку