Головна  →  Новини  →  20 листопада 2020

День позашкілля Києва

День позашкілля Києва

У Всесвітній день дитини,  20 листопада, 18 років поспіль працівники закладів позашкільної освіти Києва відзначають професійне свято – День позашкілля столиці.

Упродовж карантинних обмежень закладами позашкільної освіти міста Києва забезпечено організацію освітнього процесу та виконання навчальних програм за напрямами позашкільної освіти шляхом використання інструментів і технологій дистанційного та змішаного навчання. Використовуючи сучасні онлайн-сервіси та канали комунікації, педагогами позашкілля столиці охоплено навчанням майже 80 тисяч вихованців.

На сайті Департаменту освіти і науки створено тематичний розділ «День позашкілля Києва», де розміщено вітання та інформацію про позашкілля столиці. Також тематичні інформаційні матеріали розміщено на платформі Електронного освітнього простору позашкілля Києва «Все буде Добре! ОК!» (ОК – Освіта Києва)

За розвиток позашкільної освіти столиці, високу професійну майстерність та з нагоди Дня позашкілля Києва працівники закладів  позашкільної освіти столиці будуть відзначені почесними грамотами та подяками Київського міського голови.

Разом з тим, позашкільники столиці до свого професійного свята отримали отримають відзнаки Міністерства освіти і науки України та  Департаменту освіти і науки міста Києва.

Позашкіллю столиці є чим пишатися: протягом останніх років золота скарбничка перемог на міжнародному та всеукраїнському рівнях поповнилася сотнями престижних нагород. 

Довідково:

Сьогодні у позашкіллі Києва функціонує 41 заклад позашкільної освіти,  понад 5 тисяч гуртків, у яких здобувають позашкільну освіту майже 80 тисяч вихованців. У закладах позашкільної освіти працює майже 3,5 тисяч працівників.

У палацах та центрах дитячої творчості, військових та туристських клубах, на станціях юних техніків столиці представлені всі 13 напрямів позашкільної освіти.

З понад шестисот дитячих творчих колективів закладів освіти Києва почесні звання «Народний художній колектив» та «Зразковий художній колектив» мають 228  колективи: 112 колективів – звання «Зразковий» та 116 – «Народний».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку