Головна  →  Новини  →  20 листопада 2020

Уроки звитяги до Дня Гідності та Свободи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

«Україна – це територія гідності й свободи» - під таким гаслом у Міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту та будівельної механізації проведено уроки звитяги в рамках відзначення Дня Гідності та Свободи.

День Гідності та Свободи – є одним із ключових у ланцюжку заходів щодо утвердження в Україні національної незалежності, самоідентичності та бажання жити за європейськими стандартами.

Учні відвідали кімнату-музей училища, вшанували пам'ять учасника тих історичних подій – справжнього патріота країни, достойного нащадка своїх героїчних предків – Олега Міхнюка, випускника закладу освіти. Учасники освітнього процесу, відзначаючи  7-му річницю Революції Гідності, сповнені гордістю за співвітчизника, який понад усе цінував свободу і гідність.

«Благословенна та держава, що має відданих синів» -  це тема виховних годин Міжрегіонального центру ювелірного мистецтва м. Києва. Здобувачі освіти долучилися до вшановування пам’яті загиблих громадян-учасників Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років хвилиною мовчання; виконали вірші та пісні на патріотичну тематику, переглянули відео подій Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Уроки звитяги для здобувачів освіти – це розуміння того, що  Революція Гідності об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці. Творимо історію, яку пишемо разом:

Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа – частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія…
Є нація! Хай знають всі у світі:
Ми є! Народ піднявся із колін!
І переможно сонце правди світить,
Співає гордо наш Державний Гімн.

Перейти до спискуВерсiя для друку