КМДА Київська міська державна адміністрація


17 грудня 2020

Оновлено рекомендації щодо роботи закладів освіти столиці під час локдауну

Оновлено рекомендації щодо роботи закладів освіти столиці під час локдауну

Після зимових канікул, з 11 січня 2021 року, заклади освіти Києва розпочинають роботу в дистанційному форматі. У звичайному режимі залишаються працювати лише дитячі садочки. Департамент освіти і науки постійно здійснює моніторинг організації навчання в дистанційному форматі серед усіх учасників освітнього процесу.

«За результатами опитування керівників шкіл Києва, понад 80% бажають працювати за чіткими зрозумілими правилами. Тому ми  підготували поради та рекомендації для усіх типів закладів: загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти. Для підвищення професійної майстерності педагогів заплановано майстер-класи, семінари, тренінги в онлайн форматі. У поміч керівникам освітніх  установ буде надано Google-календар подій. Тут для себе знайдуть цікаву інформацію усі учасники освітнього процесу. Психологи надаватимуть свої рекомендації, як створити святковий, комфортний настрій у період, коли сім'я залишається  вдома в замкненому просторі та багато інших професійних цікавих рекомендацій», - розповідає директор Департаменту Олена Фіданян.

Також, адміністраціям закладів освіти рекомендовано інформувати громадськість про режим роботи в період карантину: розміщувати аудіо-звернення, роз’яснення на сайті, інформаційних стендах та у соціальних мережах. Нагадуємо, що спілкування між учасниками освітнього процесу, наради, семінари та зустрічі у період карантинних обмежень відбуватимуться в онлайн-форматі.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.