Головна  →  Новини  →  28 грудня 2020

Валентин Мондриївський: Майже 25 млрд грн наступного року буде спрямовано на галузь освіти

Валентин Мондриївський: Майже 25 млрд грн наступного року буде спрямовано на галузь освіти

Основним напрямом фінансування у 2021 році залишиться сфера освіти – на неї передбачили 24,7 млрд грн. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«За шість років фінансування освітньої сфери зросло майже у 6 разів: із 5 млрд грн, які були у 2014 році, до 24,7 млрд грн – у наступному році. Це на 3 млрд грн більше, ніж у 2020-му», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, 43% від запланованих на 2021 рік видатків міського бюджету буде спрямовано на галузь освіти. Міська влада гарантує збільшення заробітної плати освітянам та продовження будівництва й реконструкції дитячих садочків і шкіл.

«У столиці й надалі створюватимуть сучасні умови для виховання й навчання наших дітей. Ми гарантуємо виплати всіх можливих надбавок працівникам галузі освіти», – зазначив Мондриївський.

Він додав, що фінансування системи освіти давно є прозорим та відкритим. Для цього на сайті Департаменту освіти і науки розміщено «Карту освітніх потреб» – для кожної школи та дитсадка в кожному районі. Так, усі охочі можуть у режимі онлайн побачити в паспорті навчального закладу, що вже закуплено та його потреби.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку