Головна  →  Новини  →  20 квітня 2021

Валентин Мондриївський: У Києві запустили перше радіо для школярів

Валентин Мондриївський: У Києві запустили перше радіо для школярів

У Києві в тестовому режимі запрацювало перше онлайн радіо «П.О.Р.Ш.» для школярів. Долучитися до нього можна на сайті радіо або через додаток, який можна завантажити на Google Play або App Store. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський розповів, що мета проєкту – залучення учнівської молоді до створення цікавого контенту для своїх однолітків.

«Діти самостійно створюватимуть онлайн подкасти та проводитимуть інтерв’ю з цікавими особистостями: відомими киянами, освітянами, батьками, шкільними друзями та іншими. Таким чином у школярів з’явиться ще одна додаткова можливість навчитися презентувати себе, вести дискусії та спробувати себе в ролі діджея», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що з дітьми працюватимуть професійні радіоведучі, медіапсихологи та медіаексперти, які ділитимуться своїм досвідом та порадами. Окрім того, школярів навчатимуть медіаграмотності, критичному мисленню, а також розкажуть про основи журналістської етики.

Абревіатура назви «П.О.Р.Ш.» розшифровується як перше онлайн радіо «Школа». Сам проєкт ініційований КНП «Освітня агенція міста Києва».

Як розповів директор КНП «Освітня агенція міста Києва» Бадрі Лолашвілі, вже після локдауну столичні школярі зможуть спробувати себе в радіожурналістиці.

«Усі охочі матимуть можливість дослідити механізми створення інформаційних потоків, розробляти власні авторські програми та складати музичні підбірки», – додав Бадрі Лолашвілі.

За його словами, деякі київські школи вже планують запускати роботу радіо «П.О.Р.Ш.» під час виховних годин та на перервах. На школярів очікують інтелектуальні вікторини з подарунками, а також можливість передавати вітання друзям та замовляти пісні.

Також Бадрі Лолашвілі розповів, що найближчим часом в ефірі радіо «П.О.Р.Ш.» з’явиться блок новин, завдяки якому можна буде дізнатися про найактуальніші освітні події Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку