Головна  →  Новини  →  20 травня 2021

Стартує XІХ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»

З 21 по 23 травня 2021 року відбудеться XІХ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» онлайн (далі — Фестиваль).

Тема цьогорічного фестивалю «МедіаКОД моєї країни, світу».

Фестиваль щороку об’єднує талановиту молодь різних країн світу і вже вдруге зустрічатиме гостей у режимі онлайн у Київському Палаці дітей та юнацтва. У Фестивалі беруть участь понад 800 учасників із столиці, 19 регіонів України та 8 країн світу: Білорусі, Польщі, Чехії, Нідерландів, Словенії, Узбекистану, Казахстану, Азербайджан, які змагалися за першість у 10 номінаціях.

У програмі Фестивалю: вітальні відеоролики від організаторів та гостей; презентації закладів вищої освіти, медійних фестивалів та конкурсів від партнерів; зустрічі з лідерами думок та громадськими активістами; перегляди документальних фільмів про національну ідентичність; віртуальна екскурсія до Музею становлення української нації; бліц-змагання у форматі відеоігор «Мій Київ» та «Мозаїка», приурочених до 30-річчя Незалежності України, розроблені викладачами Київського Палацу дітей та юнацтва. Майстер-класи і вебінари з медіаграмотності та безпеки в інтернеті від партнерів фестивалю – викладачів закладів вищої освіти факультетів медійного спрямування: сучасні технології протидії фейкам і дезінформації від професіоналів.

Організатори та співорганізатори Фестивалю-конкурсу: Київський Палац дітей та юнацтва, Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за підримки Міністерства освіти і науки України, Національна спілка журналістів України, Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Академія української преси, Національна спілка письменників України.

Заклади вищої освіти-партнери Фестивалю-конкурсу: Київський національний університет культури і мистецтв; Київський університет ім. Бориса Грінченка; Київський міжнародний університет; Університет державної фіскальної служби України; Таврійський Національний університет ім. В.І. Вернадського, Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. академіка Степана Дем’янчука.

Стежте за інформацією на інтернет-ресурсах:

КПДЮ https://www.palace.kiev.ua/, ІТА «ЮН-ПРЕС» http://yunpress.kiev.ua/press-vesna/.

Детальну інформацію щодо програми фестивалю ви знайдете на ресурсах: facebook КПДЮ: https://www.facebook.com/kievpalace/, ІТА «ЮН-ПРЕС»: https://www.facebook.com/yunpres та instagram: https://www.instagram.com/yun_press_palace/

Контактна інформація:

Олеся Катрич, координатор Фестивалю, 0673270677

Надія Іллюк, керівник ІТА «ЮН-ПРЕС», голова Оргкомітету Фестивалю, 0677657203

Перейти до спискуВерсiя для друку