КМДА Київська міська державна адміністрація


26 травня 2021

Віталій Кличко відкрив новозбудований дитячий садок на Троєщині (+фото)

Віталій Кличко відкрив новозбудований дитячий садок на Троєщині (+фото)

Мер Києва Віталій Кличко відкрив новозбудований дитячий садок № 327 на вулиці Радунській на Троєщині.

«Тут, у 24-му мікрорайоні житлового масиву Вигурівщина-Троєщина раніше була стихійна парковка. В 2019 році ми розпочали будівництво і звели новий – один із найкращих дитячих садків у Києві. Це – сучасний, гарний садок – із басейном, зі спортивним та музичним залами, танцювальним класом, з кабінетами логопеда і психолога, інтерактивною кімнатою. Також оснастили найсучасніший харчоблок, медичний пункт. Будівля утеплена, повністю енергоефективна, обладнана сучасними системами вентиляції та опалення. Усе освітлення в садку – енергозберігаюче. Я переконаний, що всі батьки хотіли б, щоб їхні діти відвідували саме такі сучасні садочки з такими комфортними умовами», – підкреслив Віталій Кличко та додав, що це вже 33 дошкільний навчальний заклад, збудований чи повністю реконструйований за останні кілька років у столиці.

Розрахований садок на 260 місць – 14 груп.

Як і в усіх садочках столиці, в цьому дитячому закладі встановили відеоспостереження – як внутрішнє, так і зовнішнє, охоронну сигналізацію, систему протипожежного захисту, домофонний зв’язок на вході на територію і в будівлю. Також заклад облаштували і для комфорту маломобільних відвідувачів. Територія садочка облаштована та озеленена і для прогулянок та ігор дітей на свіжому повітрі.

Садок уже внесли в систему електронного запису. Тож батьки можуть записувати до нього дітей. Заклад розпочне роботу із 1 червня.

Нагадаємо, за останні кілька років у Києві збудували або повністю реконструювали 9 шкіл та 33 дитсадки.

До 1 вересня відкриють новозбудовану школу в Солом’янському районі.

Також цього року розпочнеться будівництво школи на Позняках, і планують завершити добудову ще в одній школі, а також надбудову поверху в одній із столичних гімназій. У процесі реконструкції ліцей «Лідер» на Печерську, а також триває будівництво школи у Биківні. Розпочнуть проектування будівництва ще 3 нових шкіл – двох на Троєщині та однієї в Дарницькому районі. А також планують здійснити капремонти і реконструкцію в чотирьох дитячих садочках.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.