КМДА Київська міська державна адміністрація


11 червня 2021

Інтерактивне виробниче навчання для майбутніх кухарів у Київському професійному ліцеї транспорту

У Київському професійному ліцеї транспорту здобувачі освіти першого курсу, які опановують професією «Кухар»,  долучилися до вивчення традицій приготування борщу, а саме козацького. 

Учні під час виробничого навчання в умовах закладу освіти відпрацювали практичні навички з теми: «Перші страви» за державним стандартом професійної (професійно-технічної) освіти та освітньою програмою.  Узагальнюючи свої знання, переконались у тому, що одна з фундаментальних страв, без якої годі уявити українську кухню, – борщ. У різні часи борщ готували за різними рецептами, з використанням різного набору продуктів. Борщ міг відрізнятися регіонально, від села до села. Адже існує понад 70 складених і описаних видів червоного борщу.

Юні кухарі із зацікавленістю та відповідальністю поставилися до виконання завдань: одягли українські національні костюми, розпалювали вогнище, виконували технологічний процес приготування борщу. Тим самим занурились в атмосферу козацького життя, пройнялися духом козацтва та відчули гордість за те, що вони є українцями.

У кінці дійства відбулося частування страви та обмін секретами приготування смачного козацького борщу.

Життєва мудрість та настанови від майстрів виробничого навчання – професіоналів кулінарної справи - знайдуть своє продовження у витворах майбутніх кухарів!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.