КМДА Київська міська державна адміністрація


18 серпня 2021

Олена Фіданян: Представники силових структур напередодні навчального року намагаються паралізувати освітню галузь Києва

Олена Фіданян: Представники силових структур напередодні навчального року намагаються паралізувати освітню галузь Києва

Сьогодні, 18 серпня, у приміщенні Департаменту освіти і науки КМДА здійснюють обшуки слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Обшуки проводять відповідно до ухвали Голосіївського районного суду міста Києва з метою вилучення речей, предметів та документів, що мають значення речових доказів у рамках кримінального провадження.
Працівники Департаменту надають усю необхідну інформацію та співпрацюють з слідством.

«Ми, освітяни, працюємо на якісну освіту Києва, розуміючи, що мільярди гривень, які місто вкладає в розвиток освітньої галузі, мають бути використані ефективно. Ми готові разом з правоохоронними органами максимально оперативно та відкрито взаємодіяти задля встановлення справедливості. Проте ми категорично проти, коли представники силових структур поводяться некоректно, починають перевищувати повноваження та  забувають, що в усіх, без винятку громадян нашої держави, є права, які захищає Конституція України», – заявила Олена Фіданян.

Наголошуємо, що Департамент освіти і науки та столичні заклади освіти працюють у правовому полі, відповідно до чинного законодавства та з дотриманням усіх процедур. А численні обшуки освітніх структур, напередодні початку нового навчального року, виглядають як акція, спрямована на дестабілізацію роботи освітньої галузі Києва зокрема, так і всього міського господарства.

Нагадаємо, що напередодні обшуки відбулись у Печерському та Святошинському управліннях освіти.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.