КМДА Київська міська державна адміністрація


27 серпня 2021

Валентин Мондриївський: Повна автоматизація потреб усіх закладів освіти завершиться протягом року

Валентин Мондриївський: Повна автоматизація потреб усіх закладів освіти завершиться протягом року

Київ першим в Україні розробляє спеціальний ресурс «Карта освітніх потреб» для моніторингу потреб кожного закладу та для подальшого ефективного використання бюджетних коштів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час Серпневої педагогічної онлайн-конференції.

«Наша мета – створити максимально комфортні та сучасні заклади освіти у столиці. Для моніторингу потреб кожного закладу та для подальшого ефективного використання бюджетних коштів ми розробили «Карту освітніх потреб». Завдяки цьому ресурсу ми визначаємо пріоритетність виконання будівельних і ремонтних робіт. Це не лише робить фінансування відкритим та прозорим, а й дозволяє розбудовувати заклади освіти рівномірно, пропорційно та чесно», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, Департамент освіти і науки та районні в місті Києві державні адміністрації уже проаналізували понад 4,3 млн показників інформаційно-аналітичних даних, які показують цілісну картину реального стану 428 шкіл. Наступний етап – збір даних у всіх дитсадках міста. Він триватиме до кінця року.

«Крім того, ще у 2015 році ми створили «Освітню карту Києва» – що є своєрідним паспортом закладів освіти, де кожен просто в онлайн режимі може переглянути суму виділених коштів із бюджету міста на конкретну школу чи садочок, а також дізнатися, що вже закуплено та які є потреби», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що за останні три роки ресурсом скористалися майже 700 тисяч користувачів. І чим більше коштів виділяється на освітню галузь, тим більше ця інформація цікавить громаду: і батьків, і освітян. Надалі Освітня карта Києва увійде до інформаційно-аналітичного ресурсу «Карта освітніх потреб».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.