Головна  →  Новини  →  28 серпня 2021

Найдавнішій шкільній будівлі Києва, ліцею № 100 «Поділ», понад 225 років - Валентина Кулагіна

Про це повідомила заступниця начальника управління освіти Подільського району Валентина Кулагіна.

«За 30 років незалежності на теренах Подільського району здійснено реконструкцію з прибудовою спортивного комплексу закладів №34, 193, 17 та зведено школу європейського зразка – гімназію № 107 «Введенська». За сприяння мера Києва Віталія Кличка проведено реконструкцію стадіону школи № 243, де сьогодні займаються спортом і учні, і мешканці мікрорайону. Родина дошкільної освіти поповнилася чотирма новими сучасними садочками. Це 38 додаткових груп для 690 діточок. В планах – будівництво сучасного спортивного комплексу школи № 242 та дошкільного закладу № 600, школи № 114», - зазначила Валентина Кулагіна.

Вона додала, що освітяни району є активними учасниками громадських проєктів, які дали можливість додатково залучити в освітній бюджет району понад 16 млн. грн.

«Так, в міському конкурсі проєктів «Сучасний Київ для дошкільнят» дошкільний заклад №142 став одним із переможців конкурсу. В проєктах «Енергоефективна школа» перемогу здобули школи № 257 та 242 і отримали премію по 180 тис. грн. на утеплення приміщень. Колектив спеціальної вечірньої школи № 27 здобув гранд Київського міського голови на суму 100 тис. грн. на облаштування освітнього простору закладу», - поділилася заступниця начальника управління освіти Подільської РДА.

Вона зазначила, що з 2000 року у Подільському районі запроваджено зовнішнє незалежне оцінювання, як пілотний проєкт, яке проводилося на базі Києво-Могилянської академії. З 2004 року учні району щорічно проходять ЗНО. У цьому році 7 випускників району мають 200 балів з різних предметів, а всього за історію проведення ЗНО - 97 випускників отримали результати у 200 балів, з них 23 мають 200 балів з двох та більше предметів.

Валентина Кулагіна відмітила, що усі інновації, нововведення не можливі без кадрів. Освітнє середовище Подільського району багате на талановиті, віддані своїй справі, педагогічні кадри, які за часи незалежності нашої країни були удостоєні високих відзнак за свої заслуги у сфері освіти.

«Ми пишаємося нашими колегами, які брали участь у Всеукраїнському конкурсі “Учитель року” у номінаціях “Директор школи” (2014 рік) та “Керівник закладу освіти” (2021 рік) представляли Київ наші подоляни — керівники закладів освіти: Деменко Тетяна, директор школи № 243, яка стала лауреатом конкурсу та Багінська Алевтина, директор гімназії № 34 “Либідь”, яка блискуче пройшла всі етапи конкурсу та стала переможцем , посівши ІІІ місце. Флагманими Подільської освіти є ліцей № 100 «Поділ», гімназія № 257 «Синьоозерна», фінансовий ліцей, гімназія № 34 «Либідь», романо-германська гімназія № 123, які щорічно входять в рейтинг ТОП-200 шкіл України», - розповіла Валентина Кулагіна.

Багато викликів ставить життя перед освітянами, але подоляни готові до нових випробувань та їх успішного вирішення. Віримо, що освітянський прапор Подолу завжди буде гордо майоріти над Дніпром! Нагадуємо, що Освіта Подолу – це 41 заклад дошкільної освіти, 31 загальної середньої та 3 позашкільні установи. Усього в районі навчається і виховується понад 34 тис. дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку