Головна  →  Новини  →  3 вересня 2021

У столиці діляться успішним досвідом впровадження реформи харчування - фото

У столиці діляться успішним досвідом впровадження реформи харчування - фото

До Києва завітали 60 начальників управлінь освіти територіальних громад Полтавщини задля вивчення досвіду Києва в освітній галузі, зокрема, і в запровадженні реформи харчування. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

«Нам є що показати не тільки в теорії, а й на практиці. Ми презентували колегам із Полтавської області сучасну систему харчування закладів освіти Києва на прикладі оновленого харчоблока у школі № 125 Дніпровського району. Після завершення освітнього процесу з дотриманням усіх протиепідемічних вимог наші колеги пройшли майстер-клас щодо роботи з сучасним обладнанням», – розповіла Олена Фіданян.

Вона додала, що в Києві постійно модернізують галузь освіти та створюють нові технології й проєкти для її розвитку. Наразі найактуальнішими питаннями лишаються дистанційне навчання в умовах пандемії, організація мультипрофільного харчування, впровадження базового фінансового нормативу дошкільної освіти та інформаційно-аналітичного ресурсу «Карту освітніх потреб».

«У столиці пріоритетно підтримують розвиток освіти та першими впроваджують нові підходи та проєкти. Ми готові ділитися успішним досвідом, зокрема, й у впроваджені реформи харчування, а також запрошувати до Києва й інших колег із Асоціації міст України», – підкреслив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, в місті вже три роки поспіль активно працюють над тим, аби харчування в закладах освіти міста вийшло на якісно новий рівень. У школах та садочках не тільки впроваджують нове меню, а й переоснащують харчоблоки.

Також у рамках візиту директор Освітньої Агенції Києва Бадрі Лолашвілі продемонстрував колегам із Полтавщини розроблений Агенцією додаток із технологією віртуальної реальності «BookVAR». Завдяки спеціальному застосунку кожен учень просто зі свого смартфону може прослуховувати тему уроку, роздивитись будь-який дослід у 3D форматі та тестуватись на засвоєння матеріалу.

Начальники управлінь освіти територіальних громад Полтавської області побували і в першому в Україні мистецькому ліцеї «Зміна», де нараховується понад 30 студій, лабораторій, творчих майстерень та художніх колективів. Ліцей забезпечує здобуття початкової та профільної мистецької освіти одночасно зі здобуттям повної загальної середньої освіти, має потужну матеріально-технічну базу – тут створено сучасний освітній простір відповідно до вимог Нової української школи та забезпечено доступність для дітей із інвалідністю. Цей заклад освіти дає можливість дітям ще в школі розвивати свої здібності для освоєння майбутньої професії у сфері мистецтв.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку