Головна  →  Новини  →  17 вересня 2021

У Києві відбулося свято юнацької науки столиці – Настановча сесія Київської МАН

У Києві відбулося свято юнацької науки столиці – Настановча сесія Київської МАН

14 вересня відбулося традиційне вересневе свято юнацької науки столиці – Настановча сесія-2021 Київської МАН, яка цьогоріч пройшла під відкритим небом – у парку ім. Тараса Шевченка. Захід відбувся за підтримки Департаменту освіти і науки Києва.

Свято яскраво й урочисто відкрив Народний художній колектив оркестр барабанщиць «Киянки» Київського державного будинку художньої та технічної творчості.

Майбутні дослідники поспілкувались із керівниками, педагогами та вихованцями 15 наукових напрямів та 3 шкіл столичної Малої академії, взяли учаcть у майстер-класах із кібербезпеки, медіамайстерності, пілотування дронами, створенні презентації науково-дослідної роботи; поМАНдрували в інтелектуальній грі «Історичні МАНдри» та квесті «Наукова МАНдрівка», познайомились із бізнес-проєктами КМАНівців.

А ще було презентовано нові проєкти Київської МАН: конкурси «КіберНіндзя», «Вікіпедія для молодих дослідників та дослідниць», нову секцію «Кіберпсихологія» – та підписано угоду про співробітництво між Київською МАН та ГО «Громадський рух «Почайна».

Фестиваль науки, завдяки широкій медіапідтримці, став доступний багатьом українцям, які не змогли потрапити цього дня до центру столиці. Захід супроводжував медіамарафон із трансляцією прямого ефіру на YouTube-каналі Київської МАН. Ведучими заходу стали юні вихованці відділення суспільних комунікацій Київської МАН, а їх гостями були Олена Фіданян, директор Департаменту освіти і науки Києва; Володимир Бугров, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Наталія Семінська, проректор із навчально-виховної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського; Олена Биковська, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувачка кафедри позашкільної освіти НПУ імені М.П. Драгоманова, а також наші талановиті педагоги, зіркові випускники та вихованці-переможці найпрестижніших міжнародних, всеукраїнських та міських конкурсів.

На Українському радіо відбувся спеціальний випуск програми «Модуль знань із ведучою Ольгою Вернигоренко з прямими включеннями з локацій відділень Київської МАН в Парку Шевченка. Гостем студії був керівник секції «Київ – розумне місто, безпечне для життя» Валентин Протопопов, який розповів про усі цьогорічні МАНівські родзинки та відповів у прямому ефірі на запитання слухачів. 

Одним із найприємніших сюрпризів стало те, що випускник відділення екології та аграрних наук Київської МАН, а нині – президент ITTA (International Technology Transfer Association) Міжнародної асоціації трансферу технологій, CEO Компанії «P.A.T. Profi» Артем Гончаренко вручив подарункові набори в якості спонсорської допомоги найактивнішим юним екологам сесії.

Проведення заходу на такому високому рівні стало можливим завдяки підтримці Київської міської державної адміністрації та участі партнерів: КНП "Освітня Агенція Міста Києва", КНУ імені Тараса Шевченка, КПІ ім. Ігоря Сікорського, НПУ імені М.П. Драгоманова, НЦ «Мала академія наук України», Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка , Київського університету імені Бориса Грінченка, інтернет-компанії «Адамант» (м. Київ), ІА «Українські новини», компанії «Вікімедія», ГО «Почайна», ГУ Національної поліції у м. Києві, Ювенальній превенції м. Києва, ТОВ «Теремок». А також допомозі волонтерів – студентів Київського університету імені Бориса Грінченка та НПУ ім. М.П. Драгоманова.

Київська МАН висловлює найщирішу подяку усім учителям ЗЗСО м. Києва за організацію учнів для участі у сесії та за особисту участь у заході!

За результатами зустрічі на сьогодні подано понад 1700 заявок на заняття у секції. Київська МАН щиро дякує всім, хто брав участь у підготовці та проведенні  масштабного свята «Наука під відкритим небом», і сподівається на розширення кола ентузіастів юнацької науки, адже саме завдяки таким людям, їх натхненню розвивається рух юних дослідників та винахідників! 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку