Головна  →  Новини  →  25 березня 2014

Мистецька виставка «Тарасові джерела» зібрала максимальну кількість відгуків відвідувачів

Мистецька виставка «Тарасові джерела» зібрала максимальну кількість відгуків відвідувачів

Творчий підхід до організації та проведення літературно-художньої виставки «Тарасові джерела» у НВК Домінанта сприяв популяризації ґрунтовного вивчення Тараса Шевченка як поета, громадського діяча, митця.

Експозиції до вшанування 200-ї річниці від Дня народження великого Кобзаря відвідали учні і освітяни з прилеглих навчальних закладів, керівники Управління освіти та науки Дніпровської у місті Києві районної державної адміністрації, науковці, батьки, мешканці мікрорайону.

У рамках літературних читань відбувся також музично-літературний вечір «Струни Тарасової душі». До шанувальників і знавців творчості поета завітали почесні гості: педагог, поетеса Віолетта Дворецька та старший науковий співробітник Національного музею Тараса Шевченка Христина Клименко.

За словамиспівробітника музею Тараса Шевченка експозиція, підготовлена учнями НВК Домінанта про життя та творчість Тараса Шевченка, несе в собі дух сучасної епохи, тому й водночас близька і зрозуміла як молодшому, повному нових ідей, та і старшому, сповненому досвіду, поколінню.

Христина Клименко також запросила відвідати постійно діючі експозиції в Національному музею та розповіла про особливості нового проекту – банерної експозицію «Життя та творчість Тараса Шевченка» - в освітніх закладах України.

Національний музей Тараса Шевченка до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка реалізував міжнародний культурно-освітній проект із розробки банерної експозиції «Життя та творчість Тараса Шевченка». Експозиція складається із 12-ти широкоформатних банерів, що розповідають та ілюструють життєвий і творчий шлях великого українського поета, художника, громадського діяча.

Перейти до спискуВерсiя для друку