КМДА Київська міська державна адміністрація


15 грудня 2021

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: На сферу освіти ми спрямували цього року найбільше коштів – 26 млрд грн (+відео)

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: На сферу освіти ми спрямували цього року найбільше коштів – 26 млрд грн (+відео)

На сферу освіти столиця цього року традиційно спрямувала найбільше коштів із бюджету – 26 млрд грн.  Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, звітуючи про роботу міської влади за 2021 рік.

«За сім років фінансування сфери освіти зросло у понад 5 разів. Із 5 млрд грн у 2014 році до понад 26 млрд цього року. За ці роки ми побудували або повністю реконструювали в столиці 12 шкіл та 36 дитячих садочків. Створили майже 19 тисяч місць у садках. Тільки цього року – 1,9 тис. місць. Сьогодні черга в електронній системі – 1,7 тис. дітей киян. А вільних місць у дитсадках – 6,7 тисячі. Чому так? Я вже говорив про це, але поясню ще раз. Бо деяких батьків не влаштовують наявні садки – за місцем розташування чи з інших причин. І вони очікують, коли з’являться місця у тих закладах, куди їм зручніше водити дітей. Чи які їм більше подобаються», – сказав Віталій Кличко.

Він повідомив, що цього року у столиці відкрили нову сучасну енергоефективну школу № 22 у Солом’янському районі на 720 учнів. Прибудували ще один навчальний корпус до гімназії № 59 у Голосіївському районі та здійснили реконструкцію старого приміщення. Це дозволило збільшити потужність школи на 500 місць. Також завершують надбудову поверху в школі № 179 у Голосіївському районі.

«Цього року ми відкрили вже 3 дитячих садочки. Один новозбудований – на 260 місць – на Троєщині. Та два садка після реконструкції чи капітального ремонту. Це фактично нові дошкільні заклади в Оболонському та Дарницькому районах міста. Також днями відкриємо ще один садок – у Святошинському районі. Додатково відкрили і 20 груп у садочках, які працюють. Це – ще 370 місць, приблизно, як збудувати 2 садочка», – зазначив мер столиці.

Віталій Кличко нагадав, що попри пандемію місто не закривало дитсадки на карантин. Та заохочувало працівників дошкільних навчальних закладів вакцинуватися. І на сьогодні вакциновано 97% працівників садків та майже 98% працівників шкіл. Нещеплені працівники поки відсторонені від роботи.

Наступного року Київ планує знову виділити рекордну суму на освіту – 26,4 млрд грн. Це – близько 40% від бюджету міста.

«Ми продовжимо виплачувати працівникам галузі всі можливі надбавки. На розвиток дошкільної освіти плануємо виділити понад 7 млрд грн. На будівництво нових садків і шкіл, реконструкцію та капітальні ремонти – понад 1,6 млрд грн. Наступного року плануємо завершити будівництво ще 2 дитсадків. Та оновлення кількох садочків. Розпочати будівництво двох нових шкіл – у Дарницькому та Деснянському районах», – наголосив Віталій Кличко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.