КМДА Київська міська державна адміністрація


11 січня 2022

Розпочато регіональний відбір до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE»

11 січня 2022 року проведено І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "WorldSkills Ukraine" за компетенцією "Технологія моди" серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва на базі Навчально-практичного центру "Smart фабрика" Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу.

Конкурсне завдання складалось з розкрою та пошиття сукні за власними проєктами.

Оцінювання конкурсних робіт проводила експертна група у складі конструктора дизайн-студії «Ельміра Мединська», технолога ТОВ ШФ «ДАНА-МОДА», керівників швейного цеху «Natali la studio», ТОВ «Лінжері Про», ФОП Рибчінська М.О.

Для організації та проведення конкурсу спонсорську допомогу надали швейні підприємства ТОВ «Лінжері Про» та ФОП Лавриненко Н.В.

У період 13 – 18  січня 2022 року буде проведено регіональний відбір до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "WorldSkills Ukraine" серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва за наступними компетенціями:

  • «Обслуговування важкої техніки» на базіДержавного навчального закладу «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівельної механізації»;
  • «Перукарське мистецтво» на базі Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва;
  • «Робота на верстатах з програмним керуванням» на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Мета конкурсу – підвищити престиж робітничих професій, розвивати професійну освіту та сприяти співпраці закладів професійної (професійно-технічної) освіти з провідними підприємствами.

Завдяки WorldSkills Ukraine здобувачі освіти та  молоді працівники віком від 18 до 22 років, які обрали для себе робітничу професію, отримують можливість продемонструвати свої вміння. Їхній талант визнається на національному рівні та привертає увагу кращих роботодавців країни. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.