КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2022

Рятувальники та правоохоронці провели урок із мінної безпеки у НВК №209 «Сузір’я»

Рятувальники та правоохоронці провели урок із мінної безпеки у НВК №209 «Сузір’я»

Сьогодні відбувся Всеукраїнський урок із мінної безпеки «Все у твоїх руках» для учнів навчально-виховного комплексу № 209 «Сузір’я». 

«Питання безпеки поводження з вибухонебезпечними предметами наразі є актуальним як для дорослих, так і для дітей. У свою чергу, освітяни та надзвичайники Києва традиційно, у цей період, навчають фахівців районних управлінь освіти та керівників закладів освіти, як діяти в умовах загрози надзвичайної ситуації, у тому числі й мінній безпеці. Разом із тим зауважу, що навчання дітей питанням цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у закладах освіти відбувається систематично, спільно зі службами надзвичайних ситуацій, Національною поліцією та медиками. Таким чином діти опановують навички безпеки життєдіяльності та знайомляться з професіями, що покликані рятувати життя», – зазначила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

Дітей навчали правилам безпеки при виявленні підозрілих предметів та застарілих боєприпасів, розказали, чим відрізняються піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України від вибухотехніків Національної поліції України, а також наочно продемонстрували, яка техніка та обладнання використовуються під час робіт із виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів. У рамках заходу також практично відпрацьовано порядок евакуації учнів.

«Ми вдячні ДСНС та Нацполіції за проведення цієї роз’яснювальної роботи з київськими школярами, яка є дуже потрібною, важливою і актуальною. Зазначу також, що Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності міста Києва проводив постійно, а тепер перевів у щоденний режим навчальні наради з керівниками закладів освіти з питань цивільного захисту. Працівників шкільних та дошкільних закладів освіти навчають правилам поведінки у разі виникнення таких надзвичайних ситуацій, як пожежа, підтоплення, а також мінування та обстріл», – зазначив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.