Головна  →  Новини  →  21 лютого 2022

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

21 лютого світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято, яке щорічно проводиться в нашій державі, починаючи із 2000 року, є утвердженням конституційних гарантій щодо всебічного розвитку і функціонування української мови як державної, вільного розвитку та збереження мовного різноманіття представників близько 130 національностей, які проживають в Україні.

У закладах  освіти Києва створено належні умови для навчання в класах (групах) мовами національних меншин, оволодіння державною, рідною та іноземними мовами, що є не лише запорукою дотримання норм Конституції України, а й успішної комунікації між представниками різномовних етнічних спільнот.

У рамках свята продовжуємо арт-челендж #Українська_код_нації, що ініційований Департаментом освіти і науки Києва. Нагадуємо умови:

1. Запишіть відео декламування улюбленої поезії чи прози.
2. Розмістіть публікацію у соцмережах під хештегом #Українська_код_нації.
3. Тегніть Департамент освіти і науки Києва та передайте челендж наступним учасникам.

Чекаємо на Ваші публікації на платформі Електронного освітнього простору позашкілля Києва Все буде Добре! ОК! Сподіваємося на вашу підтримку!

Перейти до спискуВерсiя для друку