Головна  →  Новини  →  26 квітня 2022

Психологічна служба у закладах професійної (професійно-технічної) освіти

Тяжким і болісним випробуванням стала для України війна. Та ми віримо у Збройні Сили України, захисників з територіальної оборони, волонтерів та всіх українців, які згуртувалися, захищаючи нашу неньку-Україну.

У ці важкі часи справжньою підтримкою для здобувачів освіти, їх батьків та співробітників стала психологічна служба у закладах освіти, яка своїми діями допомагає відновити сили, зберегти емоційний стан та психологічне здоров’я.

У Київському професійному ліцеї будівництва і комунального господарства для здобувачів освіти, зокрема I-II курсів, започатковано цикл онлайн-заходів:

  • онлайн-конференція «Емоційна стійкість: як зберегти своє психологічне здоров’я», де учасники дізналися, як підвищити рівень емоційної стійкості та отримали рекомендації;
  • тематичні онлайн-тренінги «Розвиток емоційного інтелекту як основа психологічного комфорту у навчанні» із проведенням вправ «Компас емоцій», Зірка почуттів», «Дивовижні рагнолі»; «Копінг поведінка як ресурс у кризовій ситуації» із  виконанням вправ «Будиночок, «Намистинка», «Ресурсні переконання», «Парасолька».

Для співробітників проведено:

  • діагностику стану людини за тестом М. Люшера в онлайн-режимі, діагностику самопочуття, активності, настрою за тестом САН;
  • психологічний Workshop «Нетрадиційна техніка малювання Salt-арт в створенні мандали» за допомогою солі та акварельної фарби.

Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» для батьків проведені відкриті онлайн-курси «Долаємо стреси разом».

Віримо, що незабаром настане той час, коли ми продовжимо навчатись, працювати, творити  безпосередньо у стінах закладів освіти!

Разом – ми сила заради майбутнього країни! Відновимо Україну!   

 

Перейти до спискуВерсiя для друку