Головна  →  Новини  →  3 червня 2022

Освітній фронт у Навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України

У зв'язку з воєнним станом, освітній процес у закладах професійної (професійно-технічної) освіти відбувається дистанційно. Організація та проведення виробничої практики здобувачів освіти на підприємстві здійнюється в реальних умовах.

Педагогічні працівники Навчально-наукового центру професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України  прикладають максимум зусиль, аби подолати проблеми та вирішити дане питання. Так, здобувачі освіти, які навчаються за  професіями  «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів» наразі проходять виробничу практику на станціях технічного обслуговування, авторемонтних та автотранспортних підприємствах міст Києва, Обухова Київської області, Ватутіно Черкаської області, Козятин Вінницької області та в інших областях країни за місцем проживання.

Під час проходження практики учні виконують роботи, пов'язані з технічним обслуговуванням та ремонтом агрегатів і систем автомобілів, а також роботи з діагностики та налагодження електричного та електронного устаткування автомобілів. До прикладу, практиканти виконують комплексну діагностику автомобіля, діагностику електронної системи керування двигуна, систем стабілізації руху, діагностику та налагодження бортових систем автомобіля, діагностику, обслуговування та налагодження кузовної електроніки, системи електропостачання, пуску двигуна, освітлення.

Окремі здобувачі освіти, які опановують освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра, проходять практику на посадах експедиторів по супроводженню та доставці гуманітарної допомоги шляхами нашої країни.

Виконуючи програми виробничої практики, здобувачі освіти намагаються бути корисними для країни в цей важкий час.

Перейти до спискуВерсiя для друку