Головна  →  Новини  →  8 червня 2022

Пресвесняні перемоги: Стали відомі імена більш як 50 лауреатів спецпремій ХX-го Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»

6-го червня, в День журналіста, стали відомі імена більш як 50 лауреатів спецпремій ХX-го Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах».

Зустріч пройшла у змішаному форматі у Київському Палаці дітей та юнацтва. Юних медійників вітали Марія Кравчук начальник відділу контрольно-аналітичної та організаційної роботи Департаменту освіти і науки КМДА, Богдан Червак, журналіст, перший заступник голови Держкомтелерадіо України, Гліб Голо́вченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Асоціації молодіжної преси України, ,Адам Кохер, директор Палацу молоді ім. Юліана Тувіма (м. Лодзь, Польща), Ніна Єрьоміна директорка Палацу дітей та молоді, міста Славутич.

Для учасників та гостей фесту Надія Іллюк, керівник інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва, презентувала медійний фестивальний рух та запросила до участі у профільних фестивалях і конкурсах: Міжнародний фестиваль молодіжної демократії та масмедіа «Золота осінь Славутича», Всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я журналіст», Міжнародний фестиваль «Фолькові Інспірації» у Польщі тощо.

Вразили вітання від гостей з Узбекистану - Маліки Джумамуратової, професора журналістики Каракалпакського державного університету імені Бердаха, яка звернулася до учасників зустрічі українською мовою та від керівника «Медіацентру» Палацу школярів ім. Аль-Фарабі - Динаш Ауталіпової, яка висловила слова підтримки та запросила українських дітей на період війни до Казахстану.

Серед переможців було багато робіт, у яких учасники прагнули розповісти світові правду про війну в Україні. І хоч це відповідально, а зараз і небезпечно, професія журналіста попривсе залишається для них омріяною. І участь у фестивалі - яскраве тому підтвердження.

На конкурс фестивалю, у десяти номінаціях, надійшло понад 500 робіт від учасників із 14 країн: Польщі, Чехії, Німеччини, Албанії, Словенії, Швеції, Данії, США, Казахстану, Узбекистану, Азербайджану, Болгарії, Литви та України.

Завершили зустріч презентацією газети для підлітків «Скрепка» з непростою історією. яка розпочалася 30 років тому. В 2014 році, після окупації Донбасу, редакція видання переїхала з Горлівки до Харкова, але вже втретє змінила прописку - потрапила під окупацію в селі Співаківка Харківської області.

Про детальний перебіг фестивальних подій та імена призерів ви можете дізнатися, переглянувши відеотрансляцію за покликанням https://youtu.be/Ot_BlBD2Hx8, а - лауреатів спецпремій ― на інтернет-ресурсах:
www.facebook.com/pressvesna/
www.facebook.com/yunpres/
Instagram:@yun_press.palace

Перейти до спискуВерсiя для друку