Головна  →  Новини  →  9 червня 2022

Долучайтеся до онлайн-курсу для учнівської молоді з питань кібербезпеки!

Наші гаджети містять інформацію про наші переміщення, плани, погоду, сон, стан здоров’я, фото, відео, документи, особисту інформацію… і цей список можна доповнювати ще безліччю даних, які ми оновлюємо день у день. Якщо у реальному житті ми самостійно контролюємо, хто може бачити чи передавати нашу особисту інформацію, то у мережі є інша - третя сторона, яка тепер володіє усім цим.
 
Поширення недостовірної інформації, отримання доступу до гаджетів та особистої інформації і ще чимало інших небезпек, чекають на нас в мережі. Тому і питання захисту інформації в кіберсередовищі стають все більш актуальними, особливо для дітей та підлітків.
 
Команда ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» спільно з Управлінням протидії кіберзлочинам у м. Києві, Департаменту кіберполіції Національної поліції України за підтримки UNICEF Ukraine розробила онлайн-курс для підлітків «Кіберпростір та кібербезпека».
 
Курс складається з 4 тем:
  • Особиста інформація в мережі
  • Лайфхаки для безпеки особистих даних
  • Небезпеки в мережі та як себе захистити
  • Перевірка інформації на достовірність або що таке медіаграмотність та чому вона потрібна
Онлайн-курс рекомендований для використання у закладах освіти для учнівської молоді Інститутутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка!
 
Перейти до спискуВерсiя для друку