Головна  →  Новини  →  22 червня 2022

Інноваційні технології на уроках виробничого навчання Київського професійного ліцею транспорту

Головна мета навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти - формування висококваліфікованого робітника, національно свідомої, всебічно розвиненої особистості, здатної до інновацій.

Київський професійний ліцей транспорту працює в умовах воєнного стану і в перервах між повітряними тривогами проводить уроки виробничого навчання та виробничої практики, використовуючи платформи дистанційного навчання (хмарні сервіси, такі як office, Google, Google-диск, Screencast-o-matik, Canva, форуми, чати, відеоконференції, classroom, соціальні мережі, месенджери, такі як zoom, Viber, Skype, Meet).

Майстри виробничого навчання вчать здобувачів освіти поєднувати теоретичні знання на уроках виробничого навчання, пояснюючи і демонструючи навчальний матеріал за допомогоюфрагментів відеороликівабо відеоуроків онлайн через месенджер за професіями «Офіціант» (наприклад, сервірування столу https://youtu.be/rmxznibfSSM), або підготовка торгових залів до обслуговування https://youtu.be/a72j_ZmLcdg), «Кухар» (страва із фаршу https://fb.watch/dyL1zqiXcS/), «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» (https://fb.watch/dyKopMd_FH/).

Здобувачі освіти самостійно працюють над поставленими завданнями і надають відео звіт про виконану роботу (заміна трьох фільтрів https://fb.watch/dyKANJt2-5/), яка зберігається майстром на Google-диску.

Впроваджуючи в навчальний процес інноваційні технології, ліцей вирішує основне завдання за алгоритмом "отримую знання - розумію - запам'ятовую - засвоюю - застосовую - стаю кваліфікованим робітником"!

Перейти до спискуВерсiя для друку