КМДА Київська міська державна адміністрація


24 червня 2022

У Києві два заклади вищої освіти об’єднали в Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

Київський університет імені Бориса Грінченка та Муніципальний заклад вищої освіти «Київська Академія мистецтв» об’єднали в Київський столичний університет імені Бориса Грінченка. Таке рішення прийняли на пленарному засіданні Київської міської ради. Рішення підтримав 61 депутат.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського, головна мета об’єднання – продовжити процес створення потужного муніципального вишу, який зможе конкурувати за рівнем освіти з європейськими університетами.

«Необхідно оптимізувати мережу закладів вищої освіти, які засновані на комунальній власності територіальної громади Києва та забезпечити більш раціональне використання їхніх ресурсів. Об’єднання Київського університету імені Бориса Грінченка та Муніципального закладу вищої освіти «Київська Академія мистецтв» дозволить створити інноваційну систему підготовки фахівців, зокрема у сфері культури та мистецтва – від початкової освіти до освітньої програми доктора філософії. Це відкриє додаткові можливості для вихованців Київської дитячої Академії мистецтв ім. М. І. Чембержі, які отримають можливість продовжити свою освіту у ВНЗ із потужною матеріально-технічною базою та сильним викладацьким складом. Об’єднання матеріальних ресурсів та людського потенціалу забезпечить кращу якість освіти – це економічно доцільно, оскільки сприятиме подальшому розвитку інфраструктури та дозволить підвищити ефективність управління», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що у складний воєнний час також необхідно врахувати зміну демографічної ситуації, зокрема зменшення кількості вступників. Тому об’єднання двох закладів сприятиме зростанню конкурентоспроможності столичного університету та підвищенню його позицій у міжнародних та національних рейтингах університетів, а також розширить можливості для міжнародної співпраці, зокрема участі у грантових програмах.


 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.