Головна  →  Новини  →  14 вересня 2022

Призерам олімпіад, конкурсів і турнірів з навчальних предметів буде присвоєно персональні стипендії Київської міської ради

Призерам олімпіад, конкурсів і турнірів з навчальних предметів буде присвоєно персональні стипендії Київської міської ради

У столиці школярам, які є призерами олімпіад, конкурсів і турнірів з навчальних предметів, буде присвоєно персональні стипендії Київської міської ради. Таке рішення прийняли сьогодні на пленарному засіданні Київради 79 депутатів.

За словами голови постійної комісії Київради з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, необхідно підтримувати учнів та заохочувати їх долучатись до наукової, навчально-дослідницької та винахідницької роботи.

«Освітній процес зазнав кардинальних змін внаслідок COVID-19, а з 24 лютого – повномасштабна війна спричинила значний збій у роботі навчальних закладів. Діти перебувають у стресі та максимально віддалились від звичного режиму навчання. Наразі необхідно запроваджувати дієві механізми, які будуть мотивувати школярів досягати успіхів у навчанні. Проєкт рішення передбачає присвоєння персональних стипендій учням 8-11 класів, які є призерами олімпіад, конкурсів та турнірів із навчальних предметів, а також мають високі досягнення в навчанні», – зазначив Вадим Васильчук.

Він додав, що виплати персональних стипендій учням загальноосвітніх закладів здійснюватимуть за рахунок міського бюджету. Розмір щомісячної стипендії становить одну тисячу гривень.

Перейти до спискуВерсiя для друку